Torna el cicle de conferències de Sabadell per la República

  • La quarta edició del curs 'Els orígens del futur. Elements de republicanisme' comptarà amb 15 ponències durant més de tres mesos

VilaWeb
Pau Llonch
08.02.2011 - 21:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tots els dimarts del 15 de febrer al 31 de maig, i de la mà de l’Aliança Francesa i el Departament de Història moderna i contemporània de la UAB -del qual formen o han format part la majoria de ponents- Sabadell per la República (SxR) impartirà aquest quart curs sobre pensament republicà i democràtic al Casal Pere Quart. Empesos per la ‘bona acollida de les edicions anteriors’, els organitzadors esperen repetir-ne l’èxit de convocatòria.

En la presentació d’avui a l’Aliança Francesa, el membre de SxR Guillermo Lusa ha posat èmfasi en que, malgrat tractar-se de conferències independents, totes tindran ‘un fil conductor que les embasti’ i que aquest serà el conjunt de ‘propòsits fundacionals de Sabadell per la República, com ‘l’anàlisi de la trajectòria històrica del pensament república, la transmissió dels valors d’aquest pensament’ així com altres propòsits com la difussió del pensament il·lustrat, del laïcisme o ‘l’aposta per adveniment de la tercera República’.

En representació del Departament de Història Moderna i Contemporània de la UAB, Martí Marín ha destacat que l’interès principal dels professor que participen d’aquestes conferències és la percepció que ‘no es fa tota la feina que s’hauria de fer’ en el camp de la divulgació des de la universitat.

La inscripció al curs -lliure i gratuït- que és coordinat per Alejandro Andreassi, Guillermo Lusa i Joan tafalla, només serà necessària per a l’estudiant de la UAB que vulgui obtenir dos crèdits de lliure elecció. Tot i això, l’organització convida a la resta de persones -malgrat no sigui estrictament necessari- que ho comuniquin enviant un missatge a sabadellperlarepublica(at)gmail.com

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any