Google obre la porta de disset grans museus

VilaWeb
Redacció
02.02.2011 - 13:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Disset grans museus d’art de tot el món han obert la porta a Google per contribuir al Google Art Project: els internautes poden visitar, via web, museus tan importants com la National Gallery i la Tate Britain de Londres, la Galeria dels Uffizzi de Florença, el Museu Van Gogh d’Amsterdam i el MoMA de Nova York. En conjunt, mil seixanta-una obra, de mig miler d’autors com Botticelli, Manet i Van Gogh.

Un dels trets més destacats de Google Art Project és el detall espectacular amb què es presenten les obres publicades: n’hi ha que arriben a tenir una resolució de set milions de píxels, de manera que, en molts casos, les pintures es poden explorar com mai no havia estat possible fins ara.

Google ha fet servir les mateixes càmeres del servei Street View, unes càmeres que fotografien l’entorn a 360 graus. Gràcies a aquesta tecnologia, l’usuari pot veure detalls que passarien inadvertits a ull nu.

Els disset museus que ara hi participen són el Rijksmuseum i el Museu Van Gogh d’Amsterdam; l’Alte Nationalgalerie i la  Gemäldegalerie de Berlín; la Galeria dels Uffizi de Florença; la National Gallery i la Tate Britain de Londres; el Reina Sofía i el Thyssen-Bornemisza de Madrid; la Galeria Tretiàkov de Moscou; la Frick Collection, el Museu d’Art Metropolità i el MoMA de Nova York; el Museu Kampa de Praga; el Museu de l’Ermitage de Sant Petersburg; el Palau de Versalles, i la Freer Gallery of Art de Washington.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any