Els terrassencs són cridats a votar avui sobre la independència

  • És la ciutat més gran fins ara que organitza la consulta popular · Ja hi ha un 7% de vot avançat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Castells, ball folk, bastoners, cercaviles i concerts amenitzen avui la consulta sobre la independència que es fa a Terrassa (Vallès Occidental), la ciutat més gran on s’ha celebrat fins ara el referèndum, i mentre no arribi la cita amb Barcelona, el 10 d’abril. Després d’un any de feina, trenta-un col·legis han obert a les nou del matí perquè els 176.975 veïns de Terrassa cridats a les urnes vagin a votar. A més, també hi ha una urna mòbil, que es desplaça a les llars de les persones que no es puguin apropar a les meses.

 Els portaveus de la plataforma expliquen que durant el dia d’ahir es van introduir els DNI del vot aniticipat per tal que els ordinadors controlin que avui no es repeteixi cap vot.

Els organitzadors de Terrassa Decideix esperen arribar als 25.000 vots. De moment, ja han votat de manera anticipada 12.500 veïns, que representen el 7% dels terrassencs cridats a les urnes.

‘Som conscients de la importància d’aquesta jornada, ja que som la ciutat més gran de Catalunya, després de Barcelona, on es farà una consulta d’aquestes característiques’, deia fa uns dies Àngel Casanoves, responsable de la plataforma egarenca, que considerava que ja consulta ja havia estat ‘un èxit de civisme’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any