Les ones lliures, a l’una

  • Avui es presenta la Coordinadora de Ràdios Lliures de Catalunya al Centre Cívic Can Basté de Barcelona

VilaWeb
Redacció
21.01.2011 - 11:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De coordinadora de ràdios lliures catalana, ja se’n va constituir una fa alguns anys, però amb el temps va acabar dissolent-se. La situació actual, marcada per emissions legals o il·legals que trepitgen els dials que fan servir o pel decret de regulació dels mitjans no lucratius impulsat pel govern tripartit, han empès cinc emissores de l’àrea de Barcelona (Contrabanda, Ràdio Bronka, Ràdio Línea 4, Ràdio Pica i Ràdio RSK) a crear una nova Coordinadora de Ràdios Lliures, per fer força plegades en tots els fronts i, també, compartir continguts. La coordinadora, constituïda el 15 de desembre, neix amb el mateix esperit de l’agència 29-S, que va aglutinar els mitjans i ràdios lliures per cobrir la vaga general. Avui es presenta públicament amb una jornada al Centre Cívic Can Basté de Nou Barris.

Amb un dial cada vegada més atapeït, les ràdios de model assembleari, autogestionat, no comercial i no professional topen actualment amb moltes dificultats per emetre per les ones a causa de les nombroses interferències que reben els seus dials, algunes de les quals de manera il·legal. Per la coordinadora, el decret de regulació dels mitjans de comunicació no lucratius redactat pel govern català (que va rebutjar les al·legacions presentades per col·lectius com Okupem les Ones) no reconeix la tasca i el recorregut històric de moltes ràdios lliures. I encara pitjor, consideren, introdueix el control dels continguts i de la línia editorial de cada ràdio lliure, a través del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

País Valencià

Paral·lelament, al sud del país les emissores assembleàries i autogestionades també han començat a buscar punts de confluència. Arran d’una reunió el 12 de març de 2010, així, es va constituir la Xarxa de Ràdios Lliures del País Valencià, amb l’objectiu ‘d’establir vincles i contactes entre les ràdios lliures de la zona’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any