Alemanya vol multar l’ús de Google Analytics

  • Per les autoritats alemanyes, el programa aplega il·legítimament dades dels internautes

VilaWeb
Redacció
14.01.2011 - 10:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les autoritats de protecció de dades alemanyes han decidit de multar, fins a cinquanta mil euros, qui faci servir Google Analytics, un servei gratuït d’anàlisi estatística de webs. El programa de la companyia californiana serveix per obtenir informació de les visites que es fan a una pàgina web, i aplega dades dels internautes bastant precises sobre la navegació i les rutes que fan, i sobre el seu perfil (sexe, edat, lloc de residència, interessos…).

Per les autoritats alemanyes, Google Analytics recull dades dels usuaris d’una manera il·legal i, per tant, vulnera els drets d’intimitat dels usuaris que naveguen per internet. Executius, tècnics de màrqueting i webmasters se serveixen de Google Analytics per lucrar-se, sense el consentiment explícit dels internautes, diuen les autoritats.

No fa ni un any Google ja va haver de desconnectar el seu servei de Street View d’Alemanya. El govern alemany considera que aquest servei de fotografies de carrers és una ‘invasió de la intimitat’ i critica que Google guardi un registre de les wi-fi de tots els carrers per on passa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any