Santiago Calatrava, encausat en el cas Palma Arena

  • El jutge considera que podria haver-se beneficiat del projecte descartat del palau de l'òpera de Palma

VilaWeb
Redacció
31.12.2010 - 18:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge que investiga el cas Palma Arena de presumpta corrupció ha encausat l’arquitecte valencià Santiago Calatrava en una peça separada d’aquest mateix cas i l’ha citat a declarar el dia 18 de gener. Aquest peça separada del cas fa referència al projecte del palau de l’òpera, un edifici que l’ex-president Matas volia construir al moll Vell de Palma i que fou anunciat en la campanya electoral del PP del 2007.

Calatrava va ser l’arquitecte contractat per Matas i construí una maqueta del projecte, per la qual una empresa suïssa facturà al govern 1,2 milions d’euros. El projecte fou descartat pel nou govern, però segons la interlocutòria del jutge, feta pública avui pel Diari de Balears, ‘hi ha indicis racionals que l’arquitecte hauria pogut resultar il·lícitament afavorit, atès que era l’administrador de l’empresa que desenvolupà la redacció i la presentació d’un avantprojecte per a la construcció d’un edifici emblemàtic destinat a les arts escèniques’.

Santiago Calatrava (València, 1951) és un dels arquitectes i enginyers de més prestigi mundial. Té l’estudi a Zuric i ha dissenyat ponts, aeroports i edficis d’arreu del món, entre els quals la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any