Neix la Fundació Toni Catany a Llucmajor

  • El Consell de Mallorca ha aprovat la creació de la Fundació Toni Catany - Centre internacional de fotografia

VilaWeb
Redacció
24.12.2010 - 12:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell de Mallorca ha aprovat la creació de la Fundació Toni Catany – Centre Internacional de Fotografia, que ha estat impulsada pel fotògraf Toni Catany i que acollirà el seu llegat. La Fundació tindrà la seu a la casa natal de Catany a Llucmajor (Mallorca), que l’ha cedida, i la del costat, que el Consell ha comprat a la família del també fotògraf Tomàs Montserrat. La voluntat de la fundació és esdevenir una institució activa amb projecció local i internacional per fomentar la cultura fotogràfica. Així també catalogar, conservar, investigar i difondre el llegat dels fotògrafs Toni Catany i Tomàs Montserrat. La fundació es podria inaugurar el 2012.

Una mostra de l’obra fotogràfica de Toni Catany la trobareu aquí, aquí i també en aquest vídeo.

Toni Catany (Llucmajor, 1942) va iniciar-se com a fotògraf fent de ‘free lance’ per diferents diaris i revista com la Vanguardia i Destino. Entre el 1976 i el 1986 va experimentar amb els ‘calotips’, una tècnica fotogràfica primitiva. Més endavant, ja als noranta, també va treballar amb la tècnica de la ‘polaroid transportada’. La seva obra ve marcada per la temàtica de les natures mortes, els retrats i els nus, que tracta amb una marcada intenció poètica. I el seu esperit viatger es recull en el llibre ‘La meva mediterrània’.

Catany és Premi Nacional de Fotografia del 2001; la seva obra s’ha exposat en museus importants com el MNAC. És un fotògraf reconegut i apreciat a França.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any