Xavier Mallafrè nou president del Gremi d’Editors de Catalunya

  • El director general del Grup 62 ha contestat per mail unes preguntes de VilaWeb

VilaWeb
M.S.
18.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La junta directiva del Gremi d’Editors de Catalunya (GEC) per unanimitat ha acceptat la dimissió d’Antoni Comas com a president (a partir del dia 1 de gener de 2011 assumirà la presidència de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya) i ha elegit Xavier Mallafrè, director general del Grup 62, com a nou president.  Mallafrè ha contestat per mail unes preguntes de VilaWeb. És la primera manifestació pública del nou president del gremi.

—Quins són els seus objectius al Gremi d’Editors de Catalunya?

— Bàsicament, continuar la tasca d’interlocució i representació gremial dels editors de Catalunya a Catalunya i a l’Estat Espanyol. Continuar la tasca de la defensa de la propietat intelectual que permeti un sector editorial el més divers i enriquidor pels lectors possible. Afavorir la reflexió sobre els nous models de negoci que s’obren com a oportunitat d’ampliar l’univers de lectors (avui el 58% a Catalunya i el 54% total a Espanya són compradors d’un o més llibres l’any).

—Quins són els grans reptes que ha de liderar el gremi en aquests moments difícils de crisi i també de canvis estructurals del sector?

—El gremi no és un agent negociador/promotor de cap canvi estructural del sector, doncs correspon a la iniciativa privada i per tant a cada editor/empresa editorial. El Gremi pot col·laborar a afavorir l’análisi i reflexió sobre els reptes/oportunitats de l’ofici editorial, compartint visió amb la resta de col.lectius que participen a la bauma del negoci editorial (llibreters, distribuidors, autors, traductors, impressors…), així com amb l’administració pública.

—Es posicionaran en relació al tancament de la distribuïdora l’Arc de Berà i donaran suport a les editorials afectades? Fins ara només han rebut suport de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

—Em consta i puc confirmar que el Gremi d’Editors de Catalunya ha recolzat en tot moment les decisions preses per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (AELLC), i s’ha interessat i compartit puntualment la informació de l’evolució del procés recolzant les decisions del President de l’AELLC, Ernest Folch, i la seva junta directiva. Donat que l’Arc de Berà majoritàriament ha distribuït editors catalans, i donada l’excepcional afectació d’un ampli col.lectiu d’editors que editen en català, crec lògic l’acompanyament del procés per part de l’AELLC (aquesta institució se centra en la defensa del col.lectiu que edita en català, fins i tot del País Valencià i les Balears, i en el cas de l’Arc de Berà hi havia editors d’aquestes contrades, mentre el GEC s’ocupa de la indústria editorial a Catalunya (incloent editors que editen en qualsevol idioma al territorio esmentat).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any