Oriol Guixà és el nou coordinador de les delegacions de la Cambra de comerç

VilaWeb
Redacció
22.07.2010 - 13:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Recentment s’ha celebrat el Ple de la Cambra el qual ha decidit, a proposta del president, Miquel Valls, acceptar entre d’altres, la designació d’Oriol Guixà (actual delegat a Osona) com a coordinador de les delegacions de la Cambra.

 

Nascut a Barcelona el 2 d’octubre de 1952, Oriol Guixà Arderiu és conseller delegat i vice-president de La Farga Group (LFG). El menor de quatre germans, va fer els estudis primaris a La Salle Bonanova. Posteriorment va realitzar la carrera d’Enginyer Industrial en l’especialitat de Mecànica a l’Escola d’Industrials de Madrid, i d’Enginyer Aeronàutic en l’especialitat de motors, míssils i motopropulsors a l’Escola d’Enginyers de Madrid.

Va encetar la seva carrera professional al departament de I+D de l’empresa Montesa, arribant a ser responsable del departament. També hi va liderar l’equip de trial guanyador del campionat del món l’any 1980. Ha estat professor de mecànica i cinemàtica i dinàmica de màquines a l’Escola d’Enginyers Industrials de Barcelona. L’any 1984, Oriol Guixà esdevé director general de La Farga Lacambra, SAU tot i trobar-se l’empresa en una situació de fallida tècnica. Va ser aleshores quan va sorgir la necessitat de començar a treballar amb una nova filosofia empresarial. Prova d’això va ser el desenvolupament del projecte per a la creació de la primera colada continua a partir de reciclats de coure.

El 1986 va assolir una fita important: el Joint Venture amb Continuus Properzi, fabricant italià de maquinària. Això va permetre la venda del coneixement desenvolupat per La Farga Lacambra i la maquinària de Continuus. El 2001, va crear l’empresa Holding Corporación Metalúrgica Catalana (LFG). Actualment, Oriol Guixà, continua desenvolupant projectes propis per a LFG que han permès la creació d’una xarxa empresarial consolidada i de futur, així com aliances amb altres empreses nacionals i internacionals.

L’any 2006 va ser guardonat amb el premi Emprenedor de l’Any a la Internacionalització, el 2008 va rebre el premi a l’empresa metal·lúrgica de la Unió Patronal Metal·lúrgica, i el 2009 el XXX Premi Guillem Catà dels Enginyers Industrials de la Catalunya Central.

A la comarca, ha participat activament en altres àmbits empresarials, com a president de la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, patró de la Universitat de Vic i de la Fundació d’Osona per a la Recerca i l’Educació Sanitària (FORES), i com a conseller de Caixa Manlleu. També és membre del comitè executiu d’Ausa Futur.

Oriol Guixà substitueix com a coordinador de les 10 delegacions de la Cambra de Barcelona a Joan Ignasi Lladó que ja no és membre del Ple.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any