Rosell suspèn Cruyff de president d’honor del Barça

  • Andoni Zubizarreta substitueix Txiki Begiristain de secretari tècnic

VilaWeb
Redacció
02.07.2010 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’endemà del relleu cordial, el nou president del FC Barcelona, Sandro Rosell, comença el mandat amb decisions anunciades i simbòliques. La nova junta ha suspès Cruyff de president d’honor, perquè la figura no és als estatuts, i ha substituït dos càrrecs importants de l’era Laporta: Txiki Begiristain i Joan Oliver. L’ex-porter Andoni Zubizarreta serà el nou secretari tècnic i Antoni Rossich, el nou director general. Rosell ja ha presentat la querella personal contra Laporta, que el va acusar en un llibre de voler cobrar una comissió en la contractació de Ronaldinho.

La propera assemblea de compromissaris del Barça votarà un canvi estatutari que incorpori el càrrec de president d’honor i, alhora, ratifiqui Johan Cruyff. Segons el nou secretari i portaveu de la junta, Antoni Freixa, d’aquesta manera es vol donar caràcter jurídic a la figura, que de moment queda suspesa.

Per la seva banda, el director general sortint, Joan Oliver, rebrà una indemnització de 850.000 euros després de fer-se efectiva una baixa negociada. El relleu és Antoni Rossich, conseller delegat de la divisió internacional del Grupo Planeta.

Ramon Alexanko tampoc continuarà de director de futbol base, si bé encara no s’ha fet públic el substitut.

L’atenció tècnica se centra ara a garantir la continuïtat de Josep Guardiola, perquè només hi ha el compromís verbal per un any. Rosell treballa per ampliar el contracte a dues temporades o tres.

Presentada la querella contra Laporta

Durant l’acte de relleu a la presidència, Rosell va agrair la tasca feta per Laporta. El nou president, amb tot, ja ha presentat una demanda personal contra Laporta, que l’acusava en un llibre de cobrar comissió per la contractació de Ronaldinho.

La nova junta presidida per Rosell també ha encarregat auditories per ‘analitzar en profunditat l’estat real del club en l’aspecte econòmic, laboral i jurídic’, que es faran públiques aquest mateix mes de juliol. Precisament abans-d’ahir es va saber que Joan Laporta va tancar el seu últim exercici econòmic amb un benefici net d’onze milions, una xifra rècord.

Rosell també ha aturat un crèdit sol·licitat per Laporta i negocia amb una empresa disposada a pagar vint-i-dos milions per publicitar-se a la samarreta.

Primeres visites institucionals

Avui a migdia Sandro Rosell ha visitat la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Dissabte, Rosell anirà al Monestir de Montserrat i dilluns serà rebut per Guillermo Fernández Vara, president d’Extremadura, que es va encarar verbalment amb Laporta. Es tracta d’un ‘acte simbòlic per visitar els penyistes de fora de Catalunya’, segons Antoni Freixa.

Convidat per Coca-Cola, el president blau-grana serà a la final del Mundial de Sud-Àfrica la setmana vinent.

Enllaços
Array
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any