La Vella torna de la Xina havent fet història

  • En total han realitzat 10 actuacions i aixecat 65 castells

VilaWeb
Oriol Calbet
01.06.2010 - 17:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha posta punt i final al seu viatge a Xangai en motiu de l’Exposició Universal. Els rosats, van arribar dilluns a la nit a Valls sent conscients de que han fet història. I és que, no només han realitzat el primer castell de nou fora dels Països Catalans, sinó que han aconseguit que gent d’arreu del món conegui la ciutat de Valls i s’interessi pels castells.

La Vella es va acomiadar de la Xina  descarregant el 3 de 8, el 2 de 8 amb folre (amb figuereta d’un quint), el  4 de 8, el 5 de 7, el 4 de 7 i dos pilars de 5. Els castellers vallencs van actuar acompanyats d’un grup de castellers xinesos vinguts especialment per a l’ocasió des de la ciutat de Hangzhou, on l’empresa local Antex ha muntat un taller de construccions humanes per als seus treballadors. Els xinesos van descarregar un 4 de 6 i un 3 de 6.

L’ última actuació dels vallencs va ser davant el pavelló espanyol de l’Expo 2010. L’exhibició va ser un dels actes principal del dia d’honor de Catalunya i  va servir per cloure la Setmana de Catalunya.

La Vella torna molt reforçada després del viatge a Xangai, amb la colla més cohesionada que mai i el convenciment que aquest viatge només ha estat l’inici d’una gran temporada pels de la camisa rosada.

Per altra banda, s’ha de destacar la importància d’aquest viatge pel que fa a la candidatura dels castells a convertir-se en Patrimoni Immaterial de la Humanitat. De ben segur, haver meravellat la Xina amb la nostra tradició més reconeguda, ajudarà a fer més forta aquesta candidatura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any