Tempesta ‘Xynthia’: destroces i ferits a Catalunya Nord

  • Dl. 1 març del 2010 (matí)

    La tempesta que aquest cap de setmana ha afectat els estats francès i espanyol, ocasionant 40 morts a França i 3 a Espanya, també ha afectat a Catalunya Nord, sobre tot a les comarques de Cerdanya i Capcir, sense cap ferit. Dissabte a la nit a la comarca de l'Alt Conflent, vint arbres van resultar arrencats i van caure a la calçada de la Carretera Estatal 116, a alçària de la ciutadella de Montlluís, a una altitud de 1600 metres. Un arbre va caure sobre un vehicle que circulava, provocant ferides lleus al conductor...>>

VilaWeb
Redacció
01.03.2010 - 07:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Durant la nit, un mini-tornado va travessar punts de la Cerdanya, on el vent va arribar als  130 km/h al massís del Pimorent i 150 km/h a l’àrea del l’Alta Cerdanya. A 1400 m, al poble de Llo, la tempesta va actuar entre les 21h i les 4h de la matinada, arrencant diversos sostres de granges, plegant xemeneies i bloquejant la carretera d’accés després de caure un pal de telèfon.

Aquest episodi espectacular va necessitar la intervenció de la Divisió Viària Interdepartamental del Sud Oest. Recordeu que fa un any, 24 de gener de 2009, la tempesta Klaus va afectar Catalunya Nord amb ràfegues de vent de 193 km/h a Formiguera, a la comarca veïna del Capcir, mentre que l’aeroport de Perpinyà va patir ràfegues de 183 km/h.

 

——————————–
* Totes les cròniques (que només representen l’opinió dels qui firmen, no són cap editorial) com també les notícies que publiquem, estan sota llicència CreativeCommons que (resum) atorga autorització de reproduir i eventualment modificar-les ANOMENANT-ne la font d’origen de manera molt clara: ‘Vilaweb Catalunya nord’, I SI és de manera gratuïta Creative Commons License
obra de Vilaweb Catalunya nord està subjecta a una llicència de Reconeixement-Compartir amb la mateixa llicència 3.0 No adaptada de Creative Commons.
* Si voleu ser encara més informats podeu també anar a mirar actes o entrevistes en català (i sobre Catalunya nord), uns dels més de 300 reportatges i entrevistes al Nettv cat, el complement, tot i que independent, del Vilaweb CN, també de Vilaweb i Partal, Manresa i Associats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any