El Kindle DX salta fronteres

  • Des d'avui es pot comprar en un centenar de països, entre els quals el nostre

VilaWeb
Redacció
19.01.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de tres anys de feina, la ciberllibreria Amazon va presentar el novembre de 2007 el seu propi lector de llibres electrònics, el Kindle, amb un catàleg de quasi quatre-cents mil títols al darrere. Fins fa ben pocs mesos, aquest lector solament es podia adquirir als EUA, on és de llarg el més venut del mercat. El dia de Nadal, per exemple, Amazon va anunciar que per primera vegada havia venut més llibres electrònics que no pas de paper, gràcies en bona part a l’èxit del Kindle. La segona versió d’aquest lector, anomenada Kindle DX (vídeo) i amb pantalla una mica més grossa (9,7 polzades), es va començar a distribuir als EUA el maig passat, i des d’avui ja es pot comprar en un centenar de països més, entre els quals el nostre.

A banda l’augment de la mida de la pantalla, que el fa més adequat per a llegir diaris i revistes, el Kindle DX té més autonomia, manté el sistema de descàrrega de llibres a través de la xarxa de telefonia mòbil 3G (on hi hagi cobertura) i permet subratllar textos i deixar notes a les pàgines. Es ven directament a internet per 489 dòlars (340 euros) i pot emmagatzemar fins a 3.500 títols, en format propi de Kindle o PDF. Amb la qüestió dels formats encara oberta, Amazon manté de moment l’aposta per un de propi, esperant convertir-se en l’estàndard. Però l’anunci de la llibreria rival Barnes & Noble de llançar aviat un lector i els insistents rumors d’un aparell d’Apple que també llegirà llibres amenaça, ara mateix, la pretensió d’Amazon de fer del Kindle ‘l’iPod dels llibres’.

El tablet d’Apple

La tradicional rumorologia al voltant dels futurs productes de la companyia Apple fa alguns mesos que s’ha centrat en la possibilitat que la casa de la poma presenti ben aviat un ordinador tablet amb pantalla tàctil de deu polzades, on s’integrarien reproductors de música, vídeo i fotografies, aplicacions diverses, connexió i navegació a internet i, també, un lector de llibres electrònics, en color i multimèdia. Tot i que no n’hi ha cap confirmació oficial, ja sona fins i tot el nom (iSlate), la data de presentació (27 de gener a San Francisco) i el mes del llançament (març). La integració del lector en un aparell amb moltes més prestacions és la gran diferència de la probable novetat d’Apple respecte dels ebooks actuals, basats en la tinta digital i, en aquest sentit, del tot lligats encara al concepte del llibre en paper.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any