Es presenta públicament la fusió de les revistes ‘Illacrua’ i ‘La Directa’

  • Amb l'eslògan 'Suma-t'hi', les dues publicacions alternatives han decidit avançar juntes.· Aquest camí coincideix amb la desaparició de la revista catalana Illacrua, que aquest desembre publica l'últim número, que clou divuit anys de trajectòria.

VilaWeb
Redacció
11.12.2009 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest vespre a partir de les 19h, l’Ateneu La Torna (del barri barceloní de Gràcia) acull la presentació del darrer projecte de fusió de mitjans, en aquest cas, de dues revistes del mapa comunicatiu alternatiu dels Països Catalans: el setmanari La Directa i la publicació mensual Illacrua. L’acte, que servirà per cloure l’exposició ‘Illacrua, 18 anys de premsa alternativa’, constarà d’una xerrada i d’un sopar.

Laura Bergés, representant de l’Assemblea per a la Comunicació Social, el periodista Humbert Roma, i de dos membres de les publicacions, Laia Alsina (de ‘La Directa’) i Jordi Garcia (d”Illacrua’) parlaran de la premsa alternativa i d’aquest projecte nounat, i just després es farà un sopar obert a tothom a fi d’aplegar membres dels col·lectius editors de les revistes, subscriptors, col·laboradors i amics.

Transformació d’un projecte 

‘Illacrua’ naixia el 1992 amb el nom de ‘Cruïlla’ amb l’ànim de ser un lloc de trobada on cadascú, sense renunciar al seu món, a les seves coses, a les seves lluites, contactés altra gent’. El mitjà es presentava als lectors dels Països Catalans com ‘una revista mensual de contrainformació’ aliniada amb les sensibilitats de l’esquerra alternativa, i amb la particularitat d’estar vinculada als moviments socials.

Coincidint amb la majoria d’edat del mitjà, el col·lectiu que edita ‘Illacrua’ ha decidit d’unir esforços per sobreviure en el món de la premsa escrita i treballar conjuntament amb el setmanari ‘La Directa’, una publicació més jove, que ha agafat embranzida amb els seus tres anys de trajectòria. Fruit d’aquesta unió, a partir del gener apareixerà la nova ‘Directa’, que, tot i mantenir l’essència pròpia del setmanari, arrelat a l’actualitat dels moviments socials, incorporarà més pàgines i noves seccions d’anàlisi i alternatives.    

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any