Continua la polèmica per les obres de la Plaça Clos després de l’enderroc del mur

VilaWeb
Redacció
18.10.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les obres de remodelació de la plaça Clos continuen i aquest dilluns 19 es va enderrocar el mur i la font de la plaça. Tot i que encara hi eren penjades pancartes amb lemes com ‘salvem el mur’ o ‘la font no es toca’, les màquines van desmuntar el mur en poques hores. L’enderroc, però, no significa la fi de les accions de protesta dels veïns ni de les converses entre el col·lectiu de ciutadans crítics amb la remodelació i el govern local.Segons els veïns, que s’han organitzat per reclamar el manteniment del mur, la font i la peatonalització del centre, l’Ajuntament ha guardat les pedres que hi havia al mur, que tot i haver-se enderrocat l’estructura han quedat senceres, i anuncien que continuaran amb les seves accions de protesta havent convocat una concentració ciutadana a la mateixa plaça Clos divendres dia 23 a les 19h per tornar a mostrar el seu malestar per la reforma que es vol dur a terme.

De fet, la destrucció del mur es va fer efectiva a primera hora del matí del primer dia útil després que els veïns fessin pública una proposta de reforma a la plaça. Un projecte que conserva l’essència del que es vol renovar, però respectant el mur i la font, tal com estaven abans de les millores. La diferència amb la idea del que vol fer el consistori està en l’eliminació de les escales, que donen al carrer del Duc de Tetuan, per una rampa. D’altra banda, els veïns mantenen l’esbós pel que respecta a l’altra part de la plaça, a la confluència dels carrers La Salut, La Palma i Afores. Una alternativa, que al parer dels veïns, és la millor solució. Així ho van manifestar el divendres dia 16, en una reunió que va aplegar al voltant d’una vintena d’afectats. En la mateixa compareixença, a part de presentar una alternativa, també es van mostrar les 500 signatures recollides en contra de les obres. Un aval que el dimarts 20 encara no han presentat al consistori. Tot i així, la xifra pot ser molt superior, ja que van seguir buscant el suport dels habitants de la vila. A part de les signatures, també van assegurar que parlarien amb la Generalitat i la Mancomunitat.

L’acte es va obrir amb la lectura, a càrrec de Pere Padró, d’un manifest, en el qual van deixar empremta els 500 ripolletencs. En el text es reclamava, a part de conservar la fisonomia del mur i la font, la retirada del pla i fer un d’acord amb l’opinió dels veïns i a to amb el seu context de casc antic; ampliar les voreres o deixar palès el temor dels veïns que les feines de la maquinària pesant perjudiquin a les estructures de les cases del voltant, a més de demanar la peatonalització del centre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any