Francesco Tonucci explica el seu projecte de “la ciutat dels infants” a Vic

  • El projecte pretén donar protagonisme als infants a les ciutats i recuperar-les així com a punt de trobada

VilaWeb
Redacció
26.10.2009 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pedagog italià Francesco Tonucci va visitar dijous l’Ajuntament de Vic i es va reunir amb l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, i diversos regidors del consistori. Després de signar el llibre d’honor de l’Ajuntament, Tonucci va explicar breument als mitjans de comunicació el seu projecte de “la ciutat dels infants”, uu projecte que va definir com a polític perquè “intervé en el canvi necessari que s’ha de fer a les ciutats per tal que tornin a ser un punt de trobada”.Una nova filosofia per al govern de les ciutats que involucra tota la ciutat.

Tonucci va explicar que estem en “un moment dramàtic socialment i moralment” i que serem “la primera generació que deixarem el món als nostres fills i néts pitjor de com el vam trobar”. Així doncs, com que la destrucció del món es fa d’una manera racional i s’ha d’evitar, “necessitem altres mecanismes per salvar-lo amb els infants com a paràmetre del canvi”. Tonucci afirma que “la ciutat a la mesura dels infants és una ciutat millor per a tots els que hi viuen” i que el seu projecte es centra en dos punts: la participació dels infants en el projecte polític i que els mateixos infants puguin tenir una autonomia a la ciutat, un element que els permet créixer.

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va agrair la visita del pedagog italià i va explicar que “a Vic tenim una gran preocupació per l’educació i per aplicar nous mètodes” i també va afirmar que “volem fer nostre el projecte de la ciutat dels infants”. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Anna Erra, va afirmar que “es vol recupera la ciutat per als nens i nenes” i que els infants són els protagonistes d’accions de l’Ajuntament de Vic com el consistori infantil i la jornada de bones pràctiques educatives, que té com a conferenciant Francesco Tonucci i es va dut a terme dissabte, dia 24 d’octubre, l’Aula magna de la Universitat de Vic.

Abans de la visita a l’Ajuntament de Vic, Francesco Tonucci també va visitar el col·legi Santa Caterina de Siena, acompanyat de la regidora d’Educació, Anna Erra, on va ser rebut per l’equip directiu del centre i va visitar diverses aules.

Francesco Tonucci també va ser present divendres, dia 23 d’octubre, a la constitució del Consell Municipal dels Infants 2009-2010, que es va fer a la Sala de la Columna i que enguany treballarà un decàleg del bon esportista com a tema principal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any