SITGES’09 –> The Road

  • Viggo Mortensen premi honorífic del Festival per la seva contribució al cinema fantàstic

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.10.2009 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El film film The Road dirigit per John Hillcoat i protagonitzat per Viggo Mortensen és el que ha tancat l’edició d’enguany del SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. La pel·lícula està basada en la novel·la del mateix títol de Cormac McCarthy, guanyadora del Pulitzer 2007. Ens presenta en mig d’un món apocalític el viatge d’un pare amb el seu fill cap a un lloc millor per viure.Tot el film és una lluita per la supervivència però amb els tocs necessaris d’amor filio-paternal i la tendresa que comporta.

En la roda de premsa, tant el director como l’actor principal han destacat les condicions de duresa del rodatge (més de 50 localitzacions en 4 estats diferents) amb pluja i neu i la sort que han tingut en trobar un actor Kodi Smith-Mcphee (el nen) que ha demostrat molta professionalitat tot i la seva curta edat i, Mortensen ha volgut matitzar que el treball del nen ha estat fonamental perquè ell pogués aconseguir un personatge tant ric de matisos com el que interpreta en el film.

Preguntat sobre perque darrerament s’estan fent tantes pel·lícules sobre la fi del món (enguany al Festival ne’m vist algunes com “Les derniers jours du monde”), Mortensen creu que la gent cada vegada està molt més conscienciada de problemes tant greus com les guerres i el canvi climàtic i això fa que es reflecteixi en el cinema.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any