Deu Mil a Brussel·les vol un referèndum d’autodeterminació el setembre del 2010

  • Prepara una iniciativa legislativa popular per presentar al Parlament · Milers de catalans es manifestaran dissabte a Brussel·les

VilaWeb
Redacció
03.03.2009 - 14:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Deu Mil a Brussel·les prepara una iniciativa legislativa popular perquè el Parlament de Catalunya convoqui un referèndum d’autodeterminació, que vol celebrar el 12 de setembre del 2010. De fet, demana als partits parlamentaris que acceptin a tràmit la iniciativa, que consistiria en una recollida de signatures perquè el Parlament obri un debat i una votació al sobre el dret d’autodeterminació i que, tot seguit, s’acabi convocant el referèndum.La plataforma disposa de plecs de signatures, farà una campanya per recollir-ne més i té el suport de cinc partits polítics: CDC, UDC, ERC, ICV i EUiA. Segons els organitzadors, es tracta d’un ‘acte de sobirania’ pel qual els representants del poble i els ciutadans decideixen el futur del seu país, motiu pel qual ‘el plantejament és radicalment democràtic’. En aquest sentit, un dels impulsors, Roger Granados, ha explicat que, segons el seu parer, només caldria ‘que en el referèndum d’autodeterminació la majoria s’imposés a la minoria’.

El portaveu de Deu Mil, Enric Canela, admet que no és pas fàcil que prosperi la iniciativa per convocar un referèndum, tenint en compte el precedent de la consulta popular aprovada al parlament basc i que el Tribunal Suprem espanyol va impedir. Canela, en declaracions a VilaWeb, ha dit que la diferència amb la consulta que va impulsar Juan José Ibarretxe és que aquesta sorgiria d’una demanda social, vehiculada per la societat civil, cap a la classe política.

Deu Mil a Brussel·les ha presentat avui aquesta iniciativa, que prepara simultàniament a la manifestació de dissabte, que té l’objectiu de reunir milers de catalans en aquesta ciutat per difondre la reivindicació del dret de l’autodeterminació. ‘La iniciativa legislativa popular, juntament amb la concentració a Brussel·les, haurien de servir per que la classe política catalana prengui en consideració la nostra importància com a plataforma, ‘a banda del fet que a la capital d’Europa coneguin el fet nacional català’, ha dit Canela.

Enllaços
Canal a YouTube, MySpace, Facebook i Twitter de la campanya Deu Mil a Brussel·les.
Llista d’adhesions a la manifestació Deu Mil a Brussel·les.
Notícia anterior, a VilaWeb: La delegada del govern català a Brussel·les, contra la manifestació dels Deu Mil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any