Valoració molt positiva de l’exposició “Dels pics als bits”

  • L’exposició pretenia donar a conèixer la vitalitat industrial i l’accés més artístic dels professionals

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.01.2009 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte es va clausurar amb una valoració molt positiva l’exposició sobre el disseny tèxtil a Sabadell titulada “Dels pics als bits. El disseny tèxtil a Sabadell” que ha tingut lloc les últimes sis setmanes a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. La mostra pretenia donar a conèixer els joves creadors que lluiten amb disseny, innovació i empenta en un mercat cada cop més competitiu i globalitzat.Tres sales, tres temàtiques:

La sala de dalt, era ocupada per la casa “Cooked in Barcelona”. Innovador concepte i packaging del producte, pretén que cada peça de roba sigui com un plat d’un xef culinari. La sala amb un seguit de plafons de color blau on de manera original s’exposa el projecte de l’empresa. Una nevera i un carro de la compra com a antítesi d’anar al mercat a comprar menjar.

A la planta de baix, la primera sala era ocupada per diferents empreses del sector totes elles del Vallès (Folgaroles Tèxtil, Tèxtil Dobert, Lanitex, Neo Tex i Acuabase) amb una breu descripció de cada una i una mostra del seu producte.

Gran ventall d’oferta; des de teixits per vestir a l’home i a la dona actuals, a articles de tapisseries de seients per mitjans de transports, a veritat d’acabats tèxtils com ara anti-olors, i anti-taques, acabats resinats etc…

A la sala annex, una exposició amb música i projecció de l’Escola Superior de Disseny (ESDI) on presentaven una tipologia de teixit tots ells amb fils metàl·lics.

Recordant el ferro i elements més rígids, amb una ambientació més rústica, re-utilitzant materials, creant un espai alternatiu i amb molta valentia per presentar idees noves.

Ha estat una petita mostra de la lluita d’alguns joves emprenedors que intenten tirar endavant la seva tasca de dissenyadors, aportant sempre el màxim valor afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any