Fins a l’11 de gener es pot visitar l’exposició Empremtes d’Osona a Manlleu

  • També es podrà visitar a Vic, al Museu de l'Art de la Pell del 20 de gener a l'1 de març

VilaWeb
Redacció
27.12.2008 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’exposició Empremtes d’Osona, que es podrà visitar al Museu Industrial del Ter de Manlleu fins a l’11 de gener, és un punt en el camí que neix a partir dels premis Empremtes d’Osona, impulsats per l’Associació d’artesans INTROArt, el Consell Comarcal d’Osona i l’OPE de Manlleu, amb el patrocini d’Artesania de Catalunya. La comarca d’Osona té una gran riquesa i diversitat de productes artesans de qualitat, arrelats al territori i diferenciats pel seu valor afegit.Aquests premis s’han instituït per generar una marca d’artesania que identifiqui i distingeixi aquests productes artesanals de qualitat de la comarca: una marca que representa les icones osonenques amb innovació i contemporaneïtat.

En la primera edició, celebrada el passat més de setembre, es van presentar 58 obres corresponents a 24 artesans osonencs. Els dos premis de la millor peça “innovació+tradició”, que són l’exponent d’aquest concepte, es van concedir a un cistell de Joan Farré, pel valor del material autòcton i irrepetible aplicat a la tradició cistellera amb un tractament innovador i poètic; i a una ceràmica de Josep Madrenes, peça contundent amb una excel·lent tècnica i tractament del paisatge com a trama cromàtica. L’accèssit d’Empremtes Catalunya es va concedir a la joia de Josep i Guillem Povedano pel simbolisme de la comarca amb una simplicitat formal i una execució excel·lent.

L’exposició permet veure les peces seleccionades que han apostat per la innovació tot mantenint la techné, les bones pràctiques, en resum l’essència del saber fer de l’ofici artesà.

El Museu de l’Art de la Pell de Vic i l’Associació Intro-Art Osona estan treballant en una mostra més àmplia, amb un format totalment innovador, que serà un recull de l’artesania vinculada al territori d’Osona. L’exposició Empremtes. Territori i Artesans a Osona es podrà visitar al Museu de l’Art de la Pell del 20 de gener a l’1 de març.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any