‘Violetes’, de Rafa Montesinos, film guanyador de l’Inquiet 2008

  • Carla Subirana i Sergi Rubió s’han endut els premis al millor documental i al millor curtmetratge

VilaWeb
Redacció
29.11.2008 - 23:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El llargmetratge ‘Violetes’, del director de Silla Rafa Montesinos, conegut per Aquitània, ha estat guardonat aquesta nit amb el premi Inquiet 2008. Carla Subirana s’ha endut el premi al millor documental per ‘Nedar’ i Sergi Rubió el de curtmetratge amb ‘Silencis’. La Casa de Cultura de Picassent ha acollit la gala de cloenda del festival, el més important de cinema en català del nostre país, que enguany ha arribat a la quarta edició.Joan Monleon ha rebut el premi honorífic per la seua trajectòria professional en la història del cinema en valencià. El premi del públic ha estat per ‘Primer diumenge de maig’, de Martín Roman i Iñaki Antuñano. El jurat ha fet dues mencions especials: l’una per al documental ‘Ser Joan Fuster’, de Llorenç Soler, i l’altra per ‘Goteres’, de Claudi Lichtenstein.

La secció ‘A corre cuita’, inaugurada enguany i en la qual alguns convidats han rodat films sobre un tema proposat per l’organització del festival, ha premiat ‘Disculpa’, de Guillermo Roqués i Rosa Izquierdo. I pel que fa a la secció ‘Gira clip’, també nova enguany, el jurat ha premiat ‘Mal al cor’ de Le Petit Ramon, i el públic ha guardonat ‘No fer res’, de Clara Andrés.

Pel que fa a la secció Inquieta, el premi Institut, tant del jurat com del públic, ha estat per a ‘Fotuts’, de l’IES Sanchis Guarner, i el premi Escola per a ‘Cuca Power. La reina de la Nit’, del CP Cristòfor Colom de Benetússer. El jurat ha fet una menció especial per a l’IES Son Pacs de Son Sardina, de Mallorca, ‘per la seva qualitat i producció’. Finalment, el premi de la secció Free ha estat per Gnosis, de Fran Egea.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any