Les millors colles competeixen al concurs de castells de Tarragona

  • Els Castellers de Vilafranca parteixen com a favorits · Seguiu-ho en directe per internet

VilaWeb
Redacció
05.10.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cada dos anys, el primer diumenge d’octubre Tarragona esdevé la capital castellera, essent la seu del concurs de castells. A la plaça de Braus de la ciutat s’hi apleguen avui les divuit millors colles, que competiran per guanyar el primer premi. Justament la dotació dels premis és una de les novetats d’enguany, perquè s’ha augmentat la xifra en més d’un 10%. Podeu seguir la competició en directe per internet a través de la web del concurs.El programa casteller Quarts de Nou també s’emet avui en directe pel Canal 33, en una edició especial que durarà més de tres hores. A més, en el seu horari habitual (dos quarts de nou), el programa oferirà un resum del concurs.

Els Castellers de Vilafranca actuen en quarta posició, i són els primers de les quatre colles més ben classificades en fer-ho. Els verds, que porten tres anys consecutius guanyant el concurs, intentaran descarregar el quatre de nou amb agulla.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls serà l’última colla en actuar i és per això que encara no ha avançat els castells que portaran: tot dependrà del castell de sortida de les altres colles del grup A i, sobretot, del que facin els de Vilafranca.

La Colla Joves Xiquets de Valls ja han avançat que avui intentarien el tres de nou, el quatre de nou i el cinc de nou.

Els Capgrossos de Mataró, actualment quarts en la classificació, intentaran descarregar el tres de nou i el quatre de nou. El tercer castell encara és una incògnita: pot ser que provin el quatre de vuit amb agulla, si els assajos han anat bé. En principi, doncs, no es veurà cap castell de deu a la plaça de Braus.

Un cop acabin les diverses rondes, s’anunciaran els premis per megafonia, de l’últim al primer, i es repartiran els trofeus a les tres colles amb més puntuació.

Enllaços
Emissió en directe del concurs.
Canal 33: Quarts de Nou.
Web Casteller.
Festes.org: Concurs de castells.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any