Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  01.04.2008  08:05

Presentada la primera tesi en català de l'Alguer a la Universitat de Sàsser

Men?ame
 

En Francesc Ballone, estudiant alguerès de la Facultat de Llengües i Literatures Estrangeres de la Universitat de Sàsser, ha defensat la seva tesi de llicenciatura 'Català de l'Alguer: distribució i anàlisi experimental dels fonemes vocàlics' redactada íntegrament i defensada davant del tribunal acadèmic sassarès en alguerès. El treball ha merescut l'elogi unànime del tribunal, el qual ha concedit directament el màxim de la puntuació (110 e lode-Summa Cum Laude).

Al mateix temps, també ha rebut la recomanació dels seus directors de tesi, els professors Carlo Schirru i Gustau Navarro, de promoure la seva publicació en el més breu temps possible, donada la qualitat com a treball de recerca.

El fet de presentar la tesi i defensar-la en alguerès a l'intern de l'ateneu sassarès és un fet d'importància pel reconeixement de la llengua catalana de l’Alguer, que, malgrat fer-ho dins el context de la Facultat de Llengües i Literatures Estrangeres i dels estudis de llengua catalana d’aquesta universitat, demostra les possibilitats acadèmiques, científiques i comunicatives del català de l'Alguer.