‘Plataforma’, de Calixte Bieito, triomfadora dels Premis Butaca

  • 'Salvador', de Manuel Huerga, millor film català de l'any

VilaWeb
Redacció
27.11.2007 - 05:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir a la nit es van lliurar a Mataró els guardons de teatre i cinema català més importants: els Premis Butaca. ‘Plataforma’, de Calixte Bieito, va ser la gran triomfadora de la vetllada perquè es va endur tres guardons importants: millor muntatge teatral, millor direcció i millor actor de repartiment per a Lluís Villanueva. Els premis a la millor interpretació masculina i femenina d’enguany van ser per a Pablo Derqui (‘Unes veus’) i per a Carme Elias (‘El ventall de Lady Windermere’).Quant a la categoria teatral destaca també el premi al millor text teatral per a ‘La millor nit de la teva vida’, de Jordi Silva, i el guardó al millor muntatge de petit format, per a ‘Una còpia’ (representada al Centre d’Arts Escèniques de Reus i al Lliure).

Una part remarcable dels premis està dedicada als muntatges musicals. El premi Butaca al millor musical va ser per a l’obra ‘El dúo de la africana’, que es va representar al Teatre Lliure de Barcelona. El premi al millor actor de musical va ser per a Xavier Pujolràs (‘Crónica sentimental de España’), i el guardó a la interpretació femenina va ser per a Vicky Peña pel seu paper a ‘Al llarg de Kurt’.

‘Salvador’, del director Manuel Huerga, va rebre el premi al millor film català de l’any. En l’apartat interpretatiu, les mencions van ser per a Sergi López (‘El laberinto del fauno’) i per a Montse Germán (‘Ficció’).

Els Premis Butaca, els únics que sorgeixen de la votació popular a Catalunya, van néixer a Premià de Mar l’any 1995 precisament per potenciar aquesta particularitat. Amb el temps s’han convertit en una convocatòria de referència en el panorama de les arts escèniques catalanes. En l’acte, el pallasso Tortell Poltrona i els Cinemes Verdi de Barcelona van rebre sengles guardons honorífics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any