Els acusats del crim d’Isanta l’atribueixen a dos menors, ja condemnats

  • La fiscalia aporta una conversa telefònica entre un acusat i sa mare, en què aquest amenaça de 'matar Isanta un altre cop', i de portar-ne el cadàver a la casa de la vila de Berga

VilaWeb
Redacció
03.10.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quatre dels cinc acusats que van declarar ahir a l’Audiència de Barcelona van coincidir a afirmar que eren dos menors els qui portaven ganivets (tots dos condemnats per un delicte d’homicidi). Ara, la fiscalia va presentar una conversa telefònica entre un dels acusats i sa mare, en què aquest deia: ‘Sembla que hàgim matat el fill del rei, en comptes d’un subnormal (…). El tornaria a matar un altre cop (…). [Portaré] el cadàver a la porta de la casa de la vila [de Berga]’.L’acusat va respondre que no reconeixia les veus de l’enregistrament, ni la seva ni la de la seva mare.

A diferència dels altres quatre, un dels acusats va afirmar que havia vist que tots els acusats portaven ganivets i que n’havia vist un apunyalant una persona. Però la declaració d’aquest té poca credibilitat, perquè és esquizofrènic i ha fet declaracions contradictòries en més d’una ocasió.

Demà declararan els quatre acusats que no ho feren ahir.

Recordem que la fiscalia demana de quaranta-vuit anys a cinquanta-tres per delicte d’homicidi, intent d’homicidi, lesions i desordres públics. També té en compte que els acusats van ferir onze persones. Però, per la família d’Isanta, no es tracta pas d’un homicidi, sinó d’un assassinat perquè hi va haver traïdoria.

Els nou acusats són actualment a la presó, perquè el mes de juny l’Audiència de Barcelona va allargar-los dos anys més la pena provisional, atesa l’alarma social causada pels fets i pel perill que els acusats s’escapessin.

Recordem que els sis menors d’edat involucrats en el crim ja foren jutjats: l’Audiència de Barcelona els va condemnar a penes de tres anys d’internament a set, també per delicte d’homicidi. Tots foren considerats coautors del crim.

Enllaços
Web de la Plataforma per la Convivència al Berguedà.
Bloc especial de MésVilaWeb que va seguir els fets de la Patum del 2005.
Telenoticies.cat: Un dels acusats de la mort d’Isanta va dir a la seva mare que “sembla com si haguéssim mort el fill del rei”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any