Els escoltes d’Ivars d’Urgell participen als campaments internacionals, a Dinamarca

  • S'han celebrat del 23 de juliol al 2 d'agost

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.08.2007 - 08:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Divuit membres de l’Agrupament Escolta Ivarsenc, 16 pioners i 2 caps, van participar en els Roldjamboretten 2007, els campaments del moviment escolta que es van cloure aquest passat dia 2, al Parc Nacional Rold Skoy a Skorping (Dinamarca).
La trobada, amb el lema “Passat, present i futur”, va aplegar 900 escoltes d’arreu del món, que van aprofitar per celebrar el centenari del moviment escolta, que es va commemorar arreu del món el passat dia 1.Els membres del cau d’Ivars d’Urgell no eren els únics represenants del Principat car un grup escolta de Manresa (el Bages).

Pel que fa a la celebració del centenari de l’escoltisme els participants al campament van rebre un regal molt especial. Un pastís gegant, transportat per un helicòpter del Govern danès, amb 100 espelmes que varen ser bufades amb la música de fons d’una gaita escocesa que convidava a cantar el “per molts anys” i que es va fer en 15 llengues, entre elles la catalana.

Els dos darrers dies de l’estada a Dinamarca elsmembres de l’Agrupament Escolta Ivarsenc van aprofitar per visitar la capital Copenhague, acompanyats per la Laia, una catalana a fincada a la capital i amb arrels catalanes. Una visita que els escoltes ivarsencs consideren que els hi ha servit, a més de poder viure l’esperit escolta, per atansar-los a unes de les cultures més importants de la Unió Europea.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum d´Ivars d´Urgell i Vallverd d´Urgell.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any