La Guia Gourmand es presenta a Andorra i guardona l’hotel Plaza

VilaWeb
Redacció
12.03.2007 - 11:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Guia Gourmand, que neix a Tarragona, es va presentar fa pocs dies a Andorra, en un acte celebrat a l’hotel Plaza d’Andorra la Vella, en què hi van assistir gairebé tots els mitjans de comunicació del Principat així com distingides personalitats com ara el secretari d’Estat, Sergi Nadal, en representació del ministre de Turisme i Medi Ambient, Antoni Puigdellívol, i el director de Turisme, Enric Torres.La presentació va anar a càrrec dels periodistes tarragonins Fèlix Llovell i Ramon Segú, directors de la publicació, que van fer una extensa exposició de la guia, que recull i comenta àmpliament els millors restaurants i hotels de Catalunya, Andorra i altres llocs d’interès, com ara altres comunitats autònomes d’Espanya, la Costa Blava, la Provença i Mònaco. També Enric Torres va tenir unes paraules de felicitació per als autors de la guia, als quals va agrair la seva tasca i va parlar de les línies mestres que segueix el ministeri de Turisme en relació a establir a Andorra un turisme de qualitat. Seguidament, els directors de la Gourmand van explicar els premis que anualment lliura aquesta guia, de restaurant i hotel de l’any, i el motiu que ha fet que aquest 2007 es doni a l’hotel Plaza, que no és altre que la gran reforma que l’ha convertit en un dels millors i més confortables del Principat, després d’unes obres de remodelació total que han durat set mesos. Van recollir el guardó el propietari de l’hotel, Ramon Cierco, acompanyat del director general, Eric Auderset, i la directora, Anna Arias. A continuació, en el restaurant de l’hotel, tancat al públic en aquesta jornada per atendre la celebració, es va oferir a tots els assistents un dinar que consistia en un menú exquisit que es va iniciar amb tres aperitius, per continuar amb un foie amb melmelada de cítrics, el trinxat d’Andorra, bacallà amb samfaina de bolets i allioli de pera, i va culminar amb un filet de bou amb salsa de tupí i confitura de figues. De postres, escuma de te verd amb llima i un cruixent de xocolata amb fruita de la passió. En acabar l’àpat, Ramon Cierco va dedicar unes paraules d’agraïment per la distinció rebuda i va presentar el xef de cuina de l’hotel Plaza, Julià Lordan, a qui es va dedicar un perllongat aplaudiment per les elaboracions presentades que van agradar molt a tots els assistents. No hi ha dubte que aquest jove cuiner, cap de cuina de l’establiment, que prové de la coneguda família de restauradors propietaris de La Huerta, de Lleida, té un brillant futur per endavant i farà que aquesta nova etapa del remodelat hotel Plaza, el seu restaurant continuï sent un punt important de referència gastronòmica al Principat d’Andorra. A Andorra, la Guia Gourmand pot adquirir-se a les principals llibreries, com ara Pyrenees, Casa del Llibre i La Llibreria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any