‘Antígona’, d’Oriol Broggi, millor muntatge i millor direcció dels Premis Butaca

  • Anna Lizaran i Lluís Homar, millor actriu i actor, respectivament

VilaWeb
Redacció
21.11.2006 - 08:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Antígona’, dirigida per Oriol Broggi i representada en un espai poc habitual com ara una sala de la Biblioteca de Catalunya, va ser la gran triomfadora de la nit dels Premis Butaca. Una obra de petit format però que es va endur dos dels guardons més importants (millor muntatge i millor direcció) de la vetllada i que va passar per davant de grans produccions del Teatre Nacional de Catalunya i del Teatre Lliure, més ben situades a les travesses.Els Butaca són els únics premis de l’àmbit del teatre i del cinema que s’atorguen per votació popular al nostre país.

Anna Lizaran es va endur el guardó a la millor interpretació fenemina pel seu paper a l’obra ‘Un matrimoni de Boston’ (que, val a dir-ho, també es va endur el premi al millor muntatge de petit format); Lluís Homar, per ‘L’home de teatre’, va guanyar el premi a la millor interpretació masculina. De la resta de premiats destaquem el de millor text teatral per l’obra ‘Uuuuh!’, de Gerard Vázquez, i els millors actors i actrius de musicals, per a Pep Anton Muñoz i Mercè Martínez (tots dos protagonistes de ‘Paradís’). La vetllada, que enguany es va fer a Viladecans, també va servir per homenatjar la companyia T de Teatre, que el 2006 celebra el quinzè aniversari.

Quant a l’apartat cinematogràfic, Isabel Coixet va rebre el guardó popular pel seu darrer film, ‘La vida secreta de las palabras’. Eduard Fernández i Candela Peña van guanyar els premis a la millor interpretació masculina i femenina, respectivament, per les seves interpretacions a ‘El método’ (adaptació de l’exitosa obra de teatre ‘El mètode Gronholm’) i ‘Princesas’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any