El web Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català ja és a la Xarxa

VilaWeb
Redacció
24.10.2006 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

S’acaba de fer públic el web d’Espais Escrits. Xarxa del patrimoni literari català on es poden localitzar els centres de patrimoni literari adscrits a l’associació, creada el 30 d’abril de 2005.

El web, que ha rebut el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, neix amb la voluntat de facilitar la comunicació entre els centres associats; però també s’adreça al públic que vol apropar-se al territori des de la literatura i els seus escriptors. D’aquesta manera vol arribar tan a les persones i als centres dedicats a l’estudi i a la recerca de la literatura com també a un públic més generalista que té interès per trobar propostes destinades al turisme cultural.

De la comarca d’Osona, hi ha representats Miquel Martí i Pol i Jacint Verdaguer. La Ruta literària de Martí i Pol recorre el poble de Roda de Ter i lliga el paisatge vital del poeta amb la seva obra. La ruta s’ha organitzat en divuit punts de lectura que ressegueixen els indrets on Martí i Pol es va formar com a persona i com a poeta, la casa on va néixer, les escoles on va estudiar, la fàbrica tèxtil on va treballar, les diferents cases on va viure i altres espais lligats íntimament a les seves vivències. Pel que fa a Verdaguer, la Casa Museu de Folgueroles ofereix diverses rutes: Verdaguer. La Mirada del poeta (ruta pel poble o ruta per la Plana de Vic); Verdaguer a la Gleva: entre el geni poètic i el sacerdot (ruta per Vinyoles d’Orís i La Gleva) i Guilleries, terra de foc (excursió per les Guilleries que requereix una certa preparació física).

El projecte Espais Escrits pretén abastar tot l’àmbit lingüístic de parla catalana i neix també amb una ferma voluntat de projectar-se a les altres comunitats lingüístiques, tan és així que en el marc de Frankfurt’07, s’està traduint el web al castellà, gallec, èuscar, francès, anglès i alemany.

Espais Escrits, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes i el Consorci del Patrimoni de Sitges, organitzen a Sitges, els dies 27 i 28 d’octubre el II SEMINARI SOBRE PATRIMNI LITERARI I TERRITORI on enguany es reflexionarà sobre Estratègies de comunicació del patrimoni literari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any