L’ontinyentí Sergi Torró i Elvira Cambrils guanyen els Premis de Narrativa i Poesia Ciutat de Xàtiva

VilaWeb
Redacció
22.10.2006 - 00:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VALÈNCIA (EUROPA PRESS)

Els autors valencians Elvira Cambrils (Pego, 1955) i Sergi Torró (Ontinyent, 1971) han resultat els guanyadors de la XXVI edició dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva en la categoria de Narrativa i Poesia, respectivament, segons han informat els responsables de la convocatòria. Cambrils ha estat distingida amb el Premi Blai Bellver de Narrativa per l’obra ‘Mira’m, amor’ mentre que Torró ha aconseguit el Premi Ibn Hazm de Poesia per ‘Visions provisionals’.

A més, Jaume Fàbrega i Colom ha obtingut el Premi Carles Sarthou d’Assaig i Investigació pel treball ‘Taronges de Xàtiva. Cavallers, cuiners i papes: orígens i apogeu de la cuina valenciana’.

Aquesta ha estat la decisió dels jurats, presidits per Elena Llopis Arnero, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva. En el cas del premi de narrativa, completen el jurat Joaquim Gonzàlez Caturla, Enric Salom i Emili Casanova, que han escollit l’obra d’Elvira Cambrils entre les 33 presentades. En la categoria de poesia l’han format, a més de la regidora, Josep Ballester, Lluís Roda i Vicent Garcia Perales, que s’han decantat per ‘Visions provisionals’ de les 36 obres presentades. L’Ajuntament de la localitat dota aquests guardons amb 10.000 euros, en el cas de narrativa, i 3.000 euros, en el de poesia.

‘Mira’m, amor’ és una obra formada per diferents narracions, els protagonistes de la qual naveguen impulsats per la força de l’amor, una força primigènia que mou l’univers, acompanyada de la bellesa, el desig de coneixement i la compassió. Aquest títol és alhora la història d’un viatge pel sud d’Itàlia i Sicília i un homenatge als grans escriptors italians que han mostrat als lectors aquests paisatges.

‘Visions provisionals’, de Sergi Torró, és l’obra guardonada amb el Premi Ibn Hazm. Aquesta recopilació de poemes, escrits en els últims 10 anys, expressa sobretot el desencant. Tot i així, tracta aquest tema d’una manera positiva, ja que aquesta decepció no és tan lamentable com puga semblar, de fet és ‘voluptuosa i agradable’. A més, el llibre qüestiona també ‘les convencions i les contradiccions del nostre país’, han afegit les esmentades fonts.

Sergi Torró (Ontinyent, 1971), a més de dedicar-se a l’escriptura, ha format part de diversos grups artístics i tertúlies literàries, i ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació a través de poemes, guions còmics, articles d’opinió i reportatges. Per la seua obra poètica ha guanyat els premis 25 d’Abril Vila de Benissa per ‘Dubtes insostenibles’, i Miguel Hernández per ‘Cançons de redempció’.

Elvira Cambrils (Pego, 1955) és catedràtica de Filosofia i professora de secundària. L’interés cívic i cultural l’han duta a formar part de diversos col·lectius, com per exemple Ràdio Lliure o l’associació de fotògrafs Diafrakma, entre d’altres. Els últims anys, s’ha sentit atreta per l’escriptura i ha dirigit l’espai filosòfic i literari ‘Estirant el fil’ a la ràdio municipal de Pego durant tres anys.

+ El bloc d’Esclafamuntanyes Una enhorabona…

+ El bloc d’Àngel Canet: Elvira Cambrils, premi de Narrativa “Blai Bellver” de Xàtiva

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any