El periodista Xavier Ginesta presenta un llibre sobre els 25 anys de la Caminada popular d’Osona

  • L'obra ha estat editada per l'Ajuntament de Vic a través de l'Institut Municipal d'Esports

VilaWeb
Redacció
25.09.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dijous, 28 de setembre, a les vuit del vespre es presentarà el llibre de Xavier Ginesta “Descobreix Osona fent camí. 25 anys de la Caminada Popular d’Osona”. L’acte es farà al temple Romà i comptarà amb la ponència inicial del geògraf i expert en l’excursionisme català, Francesc Roma (Fundació Universitària del Bages – Universitat Autònoma de Barcelona). A l’acte hi assistiran representants de l’organització de la Caminada (Kangur Vic) i la regidora d’esports de Vic, Lourdes Miquel.

L’obra, editada per l’Ajuntament de Vic (Institut Municipal d’Esports), pretén ser una nova contribució a les publicacions sobre aquesta temàtica, enfocada clarament, però, a l’excursionisme a la comarca. No sols es vol fer una revisió de les vint-i-cinc edicions de la Caminada, sinó també incidir en els antecedents d’aquest tipus de proves, la història de l’excursionisme a Catalunya i els beneficis de l’exercici del caminar.

El llibre s’estructura en quatre parts ben diferenciades: la primera intenta conceptualitzar i analitzar el fenomen de les caminades populars a través de la revisió bibliogràfica i les entrevistes en profunditat en els principals impulsors de la Caminada; la segona intenta sintetitzar en poques pàgines la història de l’excursionisme a Catalunya i buscar els antecedents de les caminades populars; en la tercera es parla de la història de la Caminada Popular d’Osona (1979-2006) i en la quarta es vol presentar el vessant humà de la prova i els avantatges culturals i fisiològics de caminar.

Per acabar, l’obra disposa dels vint-i-cinc recorreguts que ha tingut la Caminada i és una de les parts més interessants de l’obra. Així doncs, no només ens trobem davant d’un llibre d’assaig, sinó també d’una guia útil per a aquells que volen fer excursions de cap de setmana i gaudir dels paratges osonencs.

Xavier Ginesta (Balenyà, 1983) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat en premsa i televisió i actualment és membre del Departament de Periodisme de la UAB, on està estudiant cursos de doctorat i realitza investigacions sobre esport i comunicació. Aquesta és la seva quarta obra, primera individual, després de “Les nostres empreses (2005)”, “Vine’m a buscar. Diari d’una estudiant de psicologia des de Rwanda (2005)” i “Deixeu jugar la canalla. 25 anys de la Secció Esportiva Joan XXIII (2006)”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any