La nova presó de Figueres tindrà poliesportiu i piscina

  • La Generalitat ha adjudicat la redacció del projecte arquitectònic del centre penitenciari del puig de les Basses

VilaWeb
Redacció
13.09.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Govern de la Generalitat, per mitjà de l’empresa pública Gisa, va adjudicar la redacció del projecte arquitectònic a l’equip d’arquitectes Fabré & Torres els quals van presentar el projecte el 28 de juliol passat. Està previst que la llicència d’obres es doni a l’octubre, mes en el qual s’ha de signar un nou conveni per a les compensacions econòmiques. Aquestes han d’esdevenir un 1% del cost total de les obres del centre penitenciari –uns 900.000 euros– que han d’anar directament a l’Ajuntament de Figueres.

El nou centre penitenciari tindrà 7 mòduls residencials, amb 64 cel·les individuals per a homes adults. Els mòduls disposaran de sala de dia, menjador propi i office, servei de venda automàtica, economat, aules i tallers ocupacionals, consulta mèdica i despatxos per als equips de tractaments, perruqueria i un petit gimnàs. L’establiment penitenciari comptarà amb dos mòduls residencials de 32 cel·les individuals cadascun, un per a dones i un altre per a joves d’entre 18 i 25 anys, amb les mateixes dotacions previstes en els mòduls d’adults. Així mateix hi haurà un departament de règim tancat amb 36 cel·les individuals per als interns que compleixen sancions disciplinàries o que estan classificats en primer grau.

La presó disposarà també d’un mòdul d’ingressos amb 12 cel·les individuals per a aquells interns que ingressen al Centre i que estan pendents de ser assignats a un mòdul residencial. La instal·lació tindrà també una infermeria amb 30 habitacions dobles per a pacients amb malalties orgàniques i psiquiàtriques, i una àrea de consultes d’especialistes: medicina interna, odontologia, oftalmologia i entre altres, traumatologia.

Es destinarà un edifici per a activitats culturals, amb sala d’actes, biblioteca, aules d’informàtica, tallers d’arts plàstiques i un centre de formació d’adults. Un altre edifici es dedicarà a les comunicacions, un poliesportiu, un gimnàs i amb una pisicina descoberta.

Més informació al Setmanari de l’Alt Empordà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any