Blocat tanca E-brutícies

  • E-notícies diu que preparava una demanda civil contra aquest bloc

VilaWeb
Redacció
27.01.2006 - 15:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Blocat.com va tancar ahir E-brutícies, un bloc que deia dedicar-se a denunciar ‘les males pràctiques’ d’E-notícies. Els autors, que són anònims, diuen en un missatge que el bloc ha estat tancat per pressions d’E-notícies. Jordi Salvadó, de Blocat, ha dit a VilaWeb que el bloc no seguia ‘les condicions d’ús’, tot i que ‘indirectament’ E-notícies n’havia demanat el tancament. E-notícies diu que preparava una demanda civil contra aquest bloc.E-brutícies havia promogut una campanya consistent a publicar enllaços a E-notícies que al codi HTML en realitat enllacessin a E-brutícies. Amb això havien aconseguit que cercant a Google l’expressió ‘E-notícies’, la quarta web que apareixia fos la seva. Segons els responsables de Blocat no és el primer cas que tanquen un bloc perquè no compleix les condicions d’ús. Salvadó ha dit a VilaWeb que E-brutícies incomplia una de les condicions d’ús de Blocat. Concretament, que els continguts atemptaven ‘contra empreses’.

E-notícies ha publicat una nota a la seva web on diu que ‘E-brutícies, un bloc anònim creat per a fer campanya contra e-noticies.com, ha deixat de funcionar a iniciativa pròpia després que l’empresa editora d’e-noticies preparés una demanda civil com la presentada per Esquerra Republicana contra el periodista de la Cope, Federico Jiménez Losantos, o el mateix president de la Generalitat, Pasqual Maragall, contra el programa La linterna de la mateixa emissora.’

Els autors d’E-brutícies, a través d’un missatge electrònic enviat des de ebruticies@yahoo.com, afirmen que E-notícies ha pressionat Blocat per tancar el bloc perquè els ‘incomodava’. Aquest és el missatge que han enviat:

Enllaços
Memòria cau de Google: versió d’E-bruticies del 12 de gener.
Condicions d’ús de Blocat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any