Opinió

 

1/88>

Vicent Partal

24.02.2009

Una nova etapa

Des d'avui El Punt té web pròpia i, per tant, el llarg període de col·laboració entre el rotatiu gironí i VilaWeb arriba, en la pràctica, al final. Desitgem molt d'èxit a la nova web i que siga capaç d'aconseguir-ne tant en la xarxa com que el diari en paper n'ha tingut al carrer. Els nou anys que hem treballat plegats han estat interessants però ningú no deixa de veure que la comunicació ha canviat radicalment i que la fórmula que ens va unir en un cert moment avui era difícilment sostenible.

El creixement de la xarxa, l'ha situada en el cor mateix de les estratègies empresarials dels diaris, molt preocupats per una crisi que no es veu que tinga cap eixida fàcil. Amb el pas del anys la fórmula pactada que feia que El Punt cada matí fos accessible des de VilaWeb i que després ja no s'actualitzés, ans remetés al nostre diari, s'ha tornat poc apropiada per a les normals aspiracions empresarials d'El Punt.

Avui els uns i els altres obrim una nova etapa. D'ací a unes quantes setmanes VilaWeb es traslladarà a una nova redacció i abandonarà el local on ha treballat conjuntament, des de fa cinc anys, amb El Punt i El 9. Aquesta nova redacció permetrà un creixement, ara inabastable per a nosaltres, sumat a un canvi de maqueta creada per América Sánchez i l'aparició de nous continguts. Tot plegat acabarà de dibuixar també una nova etapa de VilaWeb amb la mirada posada en la celebració del quinzè aniversari, l'any vinent, aniversari que voldríem aprofitar per completar una oferta periodística pròpia en tots els suports.

VilaWeb sempre ha cregut que els mitjans en llengua catalana hem de fer els màxims esforços possibles per a fer sorgir alternatives de mercat potents. Això ens va portar en un moment determinat a cercar l'aliança amb El Punt i, més tard, a integrar-nos a Comit. Volem deixar clar que aquesta és una idea que mantenim i mantindrem sempre i que tornarem a contribuir a posar-la en pràctica quan en tinguem una nova possibilitat.

Editorial