Opinió

 

1/88>

Rafa Xambó

02.05.2013

Rafa Xambó: L'acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9 és una broma de mal gust

L'acord de reciprocitat anunciat aquesta setmana entre TV3 i Canal 9 és una gran enganyifa. Amb tot el que passa al País Valencià, amb el desastre econòmic que vivim i la vergonya que sent el govern, que no s'atreveix ni a eixir al carrer perquè la gent l'escridassa, aquest anunci vol ser com una vàlvula d'oxigen. Però no és cap vàlvula per a resoldre res sinó per a fer, directament, anticatalanisme.


El president Fabra ja ha dit que només signarà l'acord si TV3 diu 'Comunitat Valenciana' en compte de 'País Valencià'. És a dir, no hi haurà acord, o no vol que n'hi haja. A més, cal que l'estat espanyol done un altre múltiplex al País Valencià. Per a dir-ho clar, que el PP espanyol facilite un nou múltiplex al PP valencià. No ho faran i llestos. És una gran ensarronada.


Tampoc no acabe d'entendre per què al Principat l'acord s'ha viscut com una victòria. Només m'ho explique de la mateixa manera: que uns i altres volen distreure els ciutadans dels problemes polítics i econòmics que vivim. És a dir, Convergència ho presenta com un gest al País Valencià. Però és mentida. Uns i altres saben perfectament que no es veurà TV3 al País Valencià ni Canal 9 al Principat, almenys en un termini raonable.


És que si volguessen resoldre-ho seria tan senzill com donar permís a Eliseu Climent perquè connectàs els seus repetidors. Però això no passarà, tot i que Acció Cultural ja s'hi ha ofert. I per què no passarà? Perquè no volen que passe. En resum: és una broma de mal gust. Una broma molt pesada.

Editorial