| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 19 de maig de 2024


dimecres, 24 d'abril de 2002
>

La diada desborda el Mercadal

Llibreries, floristeries i entitats sumen un total de 62 parades que tornen a donar un ambient excepcional a la plaça

GERARD GORT . Reus
La plaça del Mercadal, no podia ser d'una altra manera, va tornar a viure tot el dia d'ahir un ambient excepcional amb motiu de la diada de Sant Jordi. El bon temps, de bon segur, va contribuir a l'èxit de la jornada. Milers de persones van passar al llarg del dia pel Mercadal, on llibreries, floristeries i entitats ciutadanes van instal·lar un total de 62 parades. Sant Jordi és la diada cívica i cultural per excel·lència del país, però en el cas de Reus la concentració de la festa al Mercadal converteix aquest espai en un dels més singulars i on es viu Sant Jordi més intensament. Reusencs de totes les edats i condicions socials van tornar a sortir al carrer per comprar roses i remanar per les parades de llibres, tal com estableix la tradició.


+ Escenes d'ahir al Mercadal. A baix, Francesc Llevat, signant llibres, i Joan Masdeu, dels Whiskyn's, estampant la firma en un disc de la cançó guanyadora del Catcanta.  Foto: ANDREU PUIG / J. FERNÀNDEZ.




Alguns llibreters apuntaven a mitja tarda que, a diferència d'altres anys, el gran públic havia començat a comprar més aviat que altres anys. De fet, l'afluència de gent va ser constant, amb els normals alts i baixos de determinades franges del dia, però en cap moment no es va deixar de treballar. Fins i tot algunes llibreries van tenir problemes al migdia, moment en què la majoria de col·laboradors i dependents aprofiten per anar a dinar. El motiu que s'avancessin els horaris d'afluència de públic podria tenir a veure amb el bon temps, però també amb el partit de futbol entre el Barça i el Madrid. Enguany a la plaça, a més de senyeres i estelades, també s'hi van veure banderes palestines, en solidaritat amb aquest poble, víctima de la brutal agressió militar de l'Estat d'Israel. Al matí i a primera hora de la tarda, al Mercadal es van veure molts grups d'escolars, i va ser a partir de les sis de la tarda quan moure's per la plaça ja començava a ser difícil per la gran afluència de públic. Les activitats festives, de caire popular, ajudaven a donar més caliu a la plaça, mentre alguns dels escriptors locals que han publicat llibre aquest Sant Jordi signaven exemplars de les seves obres a l'estand de l'Ajuntament, on també es distribuïen els punts de llibres relacionats amb els elements del seguici de la festa major de Reus. Aquesta vegada s'ha editat un punt sobre la mulassa, el número 2 de la col·lecció que va estrenar l'any passat el punt dedicat al drac de Reus. A la parada d'escriptors s'hi van poder veure, entre altres, Maria Teresa Pitarch, Josep Maria Sugranyes, Francesc Llevat, Xavier Joanpere i Carles Casadó, escriptor de Botarell que ahir va viure un dia molt intens: ha publicat el seu primer llibre, i vivia la diada amb molta emoció&am p;middot; Tots van coincidir a assenyalar que quan es treu llibre la diada de Sant Jordi es viu de manera molt diferent. I és que en certa manera passen a ser-ne protagonistes.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Onze hores llegint Gaudí

> A Valls, el Sant Jordi més reivindicatiu

> Sant Jordi a l'IES Jaume I.

> Buenafuente i els autors premiats dominen en una diada amb més vendes que mai

> La manifestació de Sant Jordi es converteix en una crida a l'oficialitat única del català

> Els cansats compren llibres i roses

> ELS AUTORS LOCALS

> Els llibreters ebrencs superen les vendes aconseguides el darrer Sant Jordi

> Sant Jordi dóna el tret de sortida de l'Any Juan Arbó a Amposta i a Sant Carles de la Ràpita

> Flix celebra Sant Jordi donant protagonisme als actes del 20è aniversari de l'emissora local

> La novel·la de Mercè Foradada, una de les més venudes d'aquest Sant Jordi

> La celebració segueix la tònica habitual tant als escenaris tradicionals com als nous

> Molta activitat a Vilanova.

> El conte d'un 23 d'abril vilanoví

> L'èxit comercial a Tarragona va ser per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Sis encaputxats aboquen fems a la parada del PP i arriben a empastifar la presidenta

> Una diada diferent... i eròtica

> Un miler d'escolars festegen Sant Jordi

> Buenafuente també arrasa a la plaça de la Vila de Santa Coloma

> Els autors de la comarca es venen

> Ambient a Calella

> Notícia d'escriptors del Maresme

> Els cansats compren llibres i roses

> L'èxit comercial va ser ahir per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> La Jove fa el quatre de vuit en una diada de durada rècord a Tarragona

> Les activitats culturals marquen la pauta al Baix Penedès i el Tarragonès

> Els «soldados» de Cercas no es rendeixen

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.