| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dimecres, 24 d'abril de 2002
>

Buenafuente també arrasa a la plaça de la Vila de Santa Coloma

La lectura dramatitzada de l'obra dels autors locals va atreure els vianants

MIREIA SABARTÉS . Santa Coloma de Gramenet
Allò que dèiem també va arrasar a la plaça de la Vila de Santa Coloma. La nova entrega de monòlegs televisius d'Andreu Buenafuente va ser el llibre més comprat pels colomencs en català, i el seguia de lluny L'home que volava en el trapezi, d'Isabel-Clara Simó. En castelllà, Antonio Gala amb Los invitados al jardín o Soldados de Salamina, de Javier Cercas, van triomfar en un Sant Jordi atepeït d'activitats i vestit, de nou, amb roses vermelles.


+ Les parades de llibres a la plaça de la Vila de Santa Coloma van tenir ahir molts visitants.  Foto: M.S.

Santa Coloma va quedar ahir minada de roses. Sobretot, de milers de roses vermelles, la clàssica per Sant Jordi. Els venedors ambulants intentaven fer el seu agost a dos o tres euros la rosa, instal·lats amb cubells d'aigua o taules vestides amb la senyera, davant de cada semàfor També hi havia entitats que oferien la rosa per recaptar fons i destinar-los a causes justes, com Creu Roja, al carrer Sant Carles, o l'associació local Amics del Malalt Mental, a la plaça de la Vila. Però la plaça de la Vila de Santa Coloma va ser el terreny de joc dels llibres. A banda de les parades d'entitats locals i partits polítics, quatre llibreries Papiros Pen, Milà, Carrer Major i Cruz van sortir al carrer per buscar els compradors del Dia del Llibre. Els més venuts van ser llibres en llengua castellana. A banda de Buenafuente i Isabel-Clara Simó (en català) i Gala i Cercas (en castellà), van sortir bé Erec y Enida, de Manuel Vázquez Montalbán, i El último Catón, de Matilde Asensi. De cara a l'incipient públic lector de Santa Coloma, la botiga Comix Box també amb parada a la plaça de la Vila va observar que els còmics de Shin Chan i Sakura van volar. La fira de llibres de Sant Jordi a la plaça de la Vila va rebre la visita d'escolars al migdia, i a la tarda va registrar la màxima afluència, amb un ambient molt familiar. El Drac Blai va presidir el mercat, amb la mirada atenta perquè cap agosarat no es posés en la pell de sant Jordi i intentés liquidar-lo. De fet, membres de la Colla de Draconaires van fer guàrdia perquè la seva peça del bestiari popular no prengrés mal i prengrés el sol sense incidents.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Buenafuente i els autors premiats dominen en una diada amb més vendes que mai

> La manifestació de Sant Jordi es converteix en una crida a l'oficialitat única del català

> Els cansats compren llibres i roses

> Lectures en veu alta

> Els autors de la comarca es venen

> Ambient a Calella

> Notícia d'escriptors del Maresme

> L'èxit comercial va ser ahir per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Els cansats compren llibres i roses

> Un miler d'escolars festegen Sant Jordi

> Una diada diferent... i eròtica

> Sis encaputxats aboquen fems a la parada del PP i arriben a empastifar la presidenta

> L'èxit comercial a Tarragona va ser per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> El conte d'un 23 d'abril vilanoví

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.