| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dimecres, 24 d'abril de 2002
>

Un miler d'escolars festegen Sant Jordi

Els menuts participen en la festa del sisè llibre gegant de Sant Jordi, a la plaça de la Vila de Sant Adrià

Entitats de la ciutat també hi munten paradetes al carrer per recaptar fons per a les seves activitats

El Barcelonès Nord viu una diada ben calorosa, que afavoreix les fires de llibres i roses al carrer

MAYTE PIULACHS . Sant Adrià de Besòs
Un Sant Jordi festiu i força estival. És el balanç de la diada d'ahir, en què el bon temps va afavorir que les fires del llibre i de roses de la comarca s'omplissin de curiosos i compradors. A més a més, els protagonistes van ser els infants, que van gaudir d'activitats a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. A la plaça de la Vila adrianenca, prop d'un miler d'escolars van participar en la festa del llibre gegant de Sant Jordi, que farceixen amb les seves il·lustracions. I a la fira del llibre, més petita que altres anys, les entitats adrianenques van muntar les seves paradetes de llibres i roses per recaptar fons per a les seves activitats.


+ El grup Sapastre va fer ballar tothom qui ahir era a la plaça de la Vila de Sant Adrià. Un nen mira el llibre gegant de Sant Jordi, amb dibuixos dels escolars.  Foto: M.P.

Un dimoni, un tren del terror, uns castellers amb cara de fotos de nens o els gegants de Sant Adrià són algunes de les il·lustracions que els escolars d'educació primària de la ciutat han confeccionat per farcir el sisè llibre gegant de Sant Jordi, que ahir van presentar en una gran festa a la plaça de la Vila. I és que enguany, el tema del llibre era La festa major. I tu com hi participes? El llibre, un cop enquadernat, es podrà consultar a la Biblioteca. La diada, força calorosa i festiva, va ser animada pel grup Sapastre, que va fer moure l'esquelet als 980 alumnes i mestres de les escoles de la ciutat. Només hi faltaven els escolars del CEIP la Mina. La festa de la plaça de la Vila va animar la petita fira del llibre que es va muntar al carrer del costat, ja que l'avinguda Catalunya, l'espai tradicional, fa dies que és tancada per obres. A la fireta, algunes entitats locals van muntar parades de roses, regals i llibres per recaptar fons per a les seves activitats. Per exemple, hi eren els joves de l'agrupació local de Creu Roja amb la rosa solidària. De solidària també ho era la paradeta de Disfisa (Disminuïts Físics de Sant Adrià), amb la venda del llibre Les mines antipersonal, que recull la Conferència Internacional sobre Desminatge que es va fer a l'Autònoma el 1999. I és que Disfisa recapta ajuts per aquesta causa que entregarà el 3 de maig a una representant de Moviment per la Pau. També hi eren les dones del centre cultural Districte IV, venent roses i regals per recollir fons per muntar una nova edició del pessebre vivent de la Catalana.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Buenafuente també arrasa a la plaça de la Vila de Santa Coloma

> Buenafuente i els autors premiats dominen en una diada amb més vendes que mai

> La manifestació de Sant Jordi es converteix en una crida a l'oficialitat única del català

> Els cansats compren llibres i roses

> CiU «felicita» Mieras perquè la biblioteca de Llefià no s'ha obert

> Els autors de la comarca es venen

> Ambient a Calella

> Notícia d'escriptors del Maresme

> L'èxit comercial va ser ahir per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Els cansats compren llibres i roses

> Els infants són els protagonistes de la diada de Sant Jordi a la comarca

> Una diada diferent... i eròtica

> Sis encaputxats aboquen fems a la parada del PP i arriben a empastifar la presidenta

> L'èxit comercial a Tarragona va ser per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> El conte d'un 23 d'abril vilanoví

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.