| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de maig de 2024


dimecres, 24 d'abril de 2002
>

Buenafuente i els autors premiats dominen en una diada amb més vendes que mai

«Soldados de Salamina» destaca per segon any en les preferències dels lectors en castellà

EL PUNT / EFE . Barcelona
El nou llibre de monòlegs del presentador televisiu Andreu Buenafuente i les darreres novetats de Ferran Torrent, Javier Cercas, David Castillo, Antonio Gala i Manuel Vázquez Montalbán van ser alguns dels títols més venuts a Catalunya durant el Dia del Llibre, segons va informar el Gremi de Llibreters. A Barcelona, la jornada va començar amb el tradicional esmorzar d'escriptors i va ser una de les més multitudinàries dels darrers anys, gràcies al bon temps. Segons el Gremi, la venda de llibres es va incrementar un 6 per cent respecte a l'any passat, encara que va davallar al capvespre a causa del partit Barça-Madrid, un dels temes de conversa de la jornada, juntament amb els aterridors resultats de les eleccions franceses.


+ Una imatge espectacular de les Rambles de Barcelona. A l'esquerra, els participants al tradicional esmorzar d'escriptors i, a la dreta, Andreu Buenafuente, que no va parar de firmar exemplars del seu llibre de monòlegs.  Foto: EFE.


La presència un any més d'Andreu Buenafuente en les llistes d'autors més venuts de la diada de Sant Jordi, aquesta vegada amb el llibre de monòlegs Allò que dèiem, confirma la tendència dels últims anys pel que fa a la preferència dels lectors a adquirir obres d'autors mediàtics. Segons el Gremi de Llibreters, al costat de Buenafuente els autors en llengua catalana més venuts d'ahir van ser Ferran Torrent, amb la seva radiografia novel·lada i implacable de la societat valenciana, Societat limitada, i els guanyadors dels premis de narrativa més recents i importants: David Castillo No miris enrere, premi Sant Jordi , Joan Barril Certes mentides, premi 23 d'Abril i Màrius Carol Les seduccions de Júlia, premi Ramon Llull . Quant als llibres per al públic infantil i juvenil, aquest any han destacat especialment els últims títols del personatge Teo, que celebra el 25 aniversari, El món màgic de Gaudí de Carles Esteve, les històries de Harry Potter i El senyor dels anells i les diferents versions de la llegenda de Sant Jordi. En castellà, novament s'ha situat en les primeres posicions Soldados de Salamina de Javier Cercas, un llibre que ja té més d'un any de vida, al costat de Los invitados al jardín d'Antonio Gala, Eric y Enide de Vázquez Montalbán, Los aires difíciles d'Almudena Grandes, Dos mujeres a Praga de Juan José Millás, La flor y nata de José Luis de Vilallonga i El mercado y la globalización de José Luis Sanpedro.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> La manifestació de Sant Jordi es converteix en una crida a l'oficialitat única del català

> Els cansats compren llibres i roses

> Sis encaputxats aboquen fems a la parada del PP i arriben a empastifar la presidenta

> Temps primaveral i cues

> L'èxit comercial a Tarragona va ser per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Els autors de la comarca es venen

> Ambient a Calella

> Notícia d'escriptors del Maresme

> Els cansats compren llibres i roses

> L'èxit comercial va ser ahir per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Buenafuente també arrasa a la plaça de la Vila de Santa Coloma

> Un miler d'escolars festegen Sant Jordi

> Una diada diferent... i eròtica

> El conte d'un 23 d'abril vilanoví

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.