| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dimecres, 24 d'abril de 2002
>

La manifestació de Sant Jordi es converteix en una crida a l'oficialitat única del català

Unes dues mil persones marxen pel centre de Barcelona

LAURA PORTAL . Barcelona
Unes dues mil persones es van manifestar ahir a Barcelona amb motiu de Sant Jordi sota el lema Amb aquestes lleis no n'hi ha prou, en una marxa de protesta organitzada per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL). En un ambient festiu i lleugerament deslluït per la proximitat horària del Barça-Madrid, la manifestació va transcórrer sense incidents des de la plaça Universitat fins a la plaça Sant Jaume.


+ La capçalera de la manifestació, just a la sortida, a la plaça Universitat.  Foto: INTRA-ACN.
L'ambient festiu i pacífic de la celebració de Sant Jordi va ser la tònica dominant d'una manifestació en què es van cridar consignes com «Als Països Catalans, en català», «Prou imposició de l'espanyol i del francès» i «El català és mallorquí, el mallorquí és valencià, el valencià és català». L'única nota negativa va ser que hi havia menys participants que en altres anys: l'any passat van ser cinc mil manifestants, però el Barça-Madrid va influir-hi notablement. De tota manera, el bon ànim dels manifestants van fer de la protesta una festa. Més encara si es té en compte que la marxa l'obria una furgoneta amb altaveus que amenitzava la marxa amb cançons que seguia tothom, com la ja clàssica Tio Canya d'Al Tall. En arribar a la plaça Sant Jaume, un representant de la CAL va llegir el manifest d'aquest any. En el parlament es va destacar la necessària unitat de la llengua i la poca fermesa i valentia de la llei del català, a més de la situació d'indefensió lingüística que es viu al País Valencià i a la Catalunya Nord. La CAL també va recordar el primer aniversari de les desafortunades declaracions del rei espanyol Joan Carles I, que va negar la persecució del català al llarg de la història.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Els cansats compren llibres i roses

> Sis encaputxats aboquen fems a la parada del PP i arriben a empastifar la presidenta

> L'èxit comercial a Tarragona va ser per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Els autors de la comarca es venen

> Ambient a Calella

> Notícia d'escriptors del Maresme

> Els cansats compren llibres i roses

> L'èxit comercial va ser ahir per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Buenafuente també arrasa a la plaça de la Vila de Santa Coloma

> Un miler d'escolars festegen Sant Jordi

> Una diada diferent... i eròtica

> El conte d'un 23 d'abril vilanoví

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.