| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dimecres, 24 d'abril de 2002
>

L'èxit comercial a Tarragona va ser per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

El bon temps va fer sortir moltíssima gent al carrer, i els llibreters es van mostrar satisfets pel ritme de les vendes

EL PUNT . Tarragona
«Els números sortiran bé, perquè l'èxit de vendes està assegurat.» Així ho deia ahir a la tarda un dels llibreters instal·lats a la rambla Nova de Tarragona, un espai que des de primera hora del matí fins passades les deu de la nit va estar molt concorregut per visitants a les parades de llibres i roses. El temps hi va acompanyar, i molt. «Ha estat un dia fabulós, que ha fet sortir la gent al carrer», afegia un altre llibreter. Entre els autors del Camp de Tarragona amb més èxit de vendes destaquen Olga Xirinacs, Jordi Tiñena, Margarida Aritzeta, els humoristes Xavier Graset i Andreu Faro, i el reusenc Andreu Buenafuente. Les roses, les altres protagonistes, es venien a preus d'entre 2 i 9 euros i també van arrasar.

Hi ha diades en què el llibre que més es vendrà és clar ja des de primera hora del matí, però enguany no hi havia tanta unanimitat a l'hora de destacar la novetat que tindria més èxit comercial al Camp de Tarragona. Tot i amb això, hi ha escriptors que ahir van triomfar. Es tracta del valencià Ferran Torrent, amb Societat limitada; Isabel-Clara Simó, amb la història d'amor L'home que volava en el trapezi, i Joan Barril, amb la novel·la de suspens Certes mentides. En llengua castellana, es va emportar la palma Antonio Gala i Los invitados al jardín. Pel que fa als autors locals, els més venuts van ser Olga Xirinacs i Jordi Tiñena, amb No jugueu al cementiri (Planeta) i L'ombra del coronel (Arola), respectivament; Xavier Graset i el dibuixant Andreu Faro, amb Tanta tinta tonta (Cossetània), i la reedició del llibre que fa 37 anys va escriure Amadeu J. Soberanas, Llegendes històriques de Tarragona. A Reus, les obres d'autors locals que més es van vendre van ser Plaça Prim. Kilòmetre 0, de Francesc Llevat; Allò que dèiem, d'Andreu Buenafuente, i Memòria de la sedera, de Salvador Palomar i Yolanda Bodoque. També van tenir molta sortida Reus al segle XIX, de M. Teresa Pitarch, i tot i l'elevat preu, també va tenir una bona acceptació la història del Reus Deportiu que han escrit Albert Arnavat, Montserrat Pagès i Jordi Ximeno. Tanta tinta tonta es va exhaurir en algunes parades, i també es va vendre molt bé La cuina de l'àvia Remei. En narrativa en català, Ferran Torrent, David Castillo i Isabel-Clara Simó van encapçalar el rànquing. En castellà, Antonio Gala va ser l'autor més sol·licitat. I a Valls, la varietat de títols també va ser la característica més comentada en una diada en què Andreu Buenafuente va ser el gran triomfador. Els auto rs locals van estar presents per primera vegada al Pati, signant llibres a l'estand de la llibreria Tram. Margarida Aritzeta, Josep Insa, Lluís Figuerola i Gabriel Guasch van signar els seus darrers llibres, editats per Cossetània. Altres autors presents al Pati van ser els de l'Associació de Veïns Barri Antic amb estand propi , que han editat Cartes de Sula Antic, un recull d'articles publicats al setmanari El Pati.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Sis encaputxats aboquen fems a la parada del PP i arriben a empastifar la presidenta

> Una diada diferent... i eròtica

> Un miler d'escolars festegen Sant Jordi

> Buenafuente també arrasa a la plaça de la Vila de Santa Coloma

> Els autors de la comarca es venen

> Ambient a Calella

> Notícia d'escriptors del Maresme

> L'èxit comercial va ser ahir per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Els cansats compren llibres i roses

> El conte d'un 23 d'abril vilanoví

> Els cansats compren llibres i roses

> La manifestació de Sant Jordi es converteix en una crida a l'oficialitat única del català

> Buenafuente i els autors premiats dominen en una diada amb més vendes que mai

> Molta activitat a Vilanova.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.