| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dimecres, 24 d'abril de 2002
>

La celebració segueix la tònica habitual tant als escenaris tradicionals com als nous

700 escolars a la pujada de Sant Martí de Girona i els nous emplaçaments de Figueres i la Bisbal, notes destacades de la jornada

EL PUNT . Girona
Una tradició. La paraula ja ho diu tot. La celebració de Sant Jordi va mantenir la seva tònica festiva habitual arreu de les comarques gironines, tant en els escenaris de sempre com en els que s'estrenaven amb més o menys encert en llocs com la Bisbal d'Empordà o Figueres. A Girona, va haver-hi ambient des de bon matí, mentre que a la resta de poblacions el moviment es va intensificar particularment a mitja tarda. Aquest va ser el cas d'algunes localitats selvatanes o de la capital del Pla de l'Estany, que un cop més va concentrar les parades de llibres i roses a la plaça Major de Banyoles. Amb tot, el bon temps va contribuir a l'èxit de la jornada, tant per a venedors com per a compradors i per al passeig típic d'aquesta tradició.

El Firal d'Olot sobretot, i els seus accessos, van tornar a ser l'epicentre de la celebració de Sant Jordi a la Garrotxa. Els punts de venda de llibres i de roses van atraure molts més curiosos i compradors que l'any passat. Al migdia i a partir de les sis de la tarda, es van produir moments de vertader col·lapse. La resta del dia, el públic juvenil i infantil va ser el protagonista. A Figueres, la gran novetat va ser el canvi d'ubicació de les parades. Les obres que es fan a la Rambla van obligar a traslladar-les al passeig Nou i la decisió no va agradar gaire ni als llibreters ni als floristes. Es van queixar que era un lloc allunyat del centre, que el vent portava sorra del parc i que els plataners provocaven al·lèrgia. Alguns fins i tot asseguraven que les vendes havien baixat. Altres epicentres de la diada van ser el carrer Major, a Palamós; la rambla d'Antoni Vidal, a Sant Feliu de Guíxols; o el carrer Cavallers, a Palafrugell. A Platja d'Aro, les parades es van concentrar a la carretera principal, però l'acte més destacat va ser l'entrega de premis als estudiants de l'IES, al Palau d'Esports i Congressos. A la Bisbal d'Empordà, la principal novetat va ser el canvi d'emplaçament de les parades a la plaça del Castell, en lloc del passeig Marimon Asprer, una ubicació que no acabava d'agradar a molts expositors. A les poblacions selvatanes de Santa Coloma de Farners i Blanes, l'activitat no es va animar fins ben entrada la tarda, mentre que a Lloret de Mar ja va haver-hi moviment des del migdia, concentrat a la plaça de l'Església. (És una informació de Jordi Gamero, Joan Trillas, Marc Bataller, Jordi Casas, Albert Vilar i Tina Casademont.)

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Una diada diferent... i eròtica

> Buenafuente i els autors premiats dominen en una diada amb més vendes que mai

> La manifestació de Sant Jordi es converteix en una crida a l'oficialitat única del català

> Els cansats compren llibres i roses

> Sis encaputxats aboquen fems a la parada del PP i arriben a empastifar la presidenta

> Roses de llaminadures. Cop de Clown i l'MD'A. Corominas signa roses. Ofrena floral a Josep Pla. Gran ambient a Palamós.

> Molta activitat a Vilanova.

> El conte d'un 23 d'abril vilanoví

> L'èxit comercial a Tarragona va ser per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Un miler d'escolars festegen Sant Jordi

> Buenafuente també arrasa a la plaça de la Vila de Santa Coloma

> Els autors de la comarca es venen

> Ambient a Calella

> Notícia d'escriptors del Maresme

> L'èxit comercial va ser ahir per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Els cansats compren llibres i roses

> La novel·la de Mercè Foradada, una de les més venudes d'aquest Sant Jordi

> Flix celebra Sant Jordi donant protagonisme als actes del 20è aniversari de l'emissora local

> Sant Jordi dóna el tret de sortida de l'Any Juan Arbó a Amposta i a Sant Carles de la Ràpita

> Els llibreters ebrencs superen les vendes aconseguides el darrer Sant Jordi

> Sant Jordi a l'IES Jaume I.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.