| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de maig de 2024


dimecres, 24 d'abril de 2002
>

La novel·la de Mercè Foradada, una de les més venudes d'aquest Sant Jordi

La vilanovina destaca entre els autors locals i ocupa la segona plaça en les xifres de vendes de llibres en català

La rambla Principal de Vilanova es va omplir de públic i va ser un any més el centre neuràlgic de la diada

RAÜL MAIGÍ . Vilanova i la Geltrú
La vilanovina Mercè Foradada ha estat la gran triomfadora en l'àmbit local aquest Sant Jordi. Les primeres xifres de vendes indicaven, ahir a la tarda, que la novel·la En el prestatge era la segona més venuda del rànquing de llibres més venuts en català. El primer lloc una vegada més liderant la diada va ser per al televisiu Andreu Buenafuente, amb Allò que dèiem. La rambla Principal de Vilanova va ser un any més el centre neuràlgic de la comarca quant a activitat pròpia d'un dia que va registrar un ambient similar al d'altres anys, amb molt bon temps al llarg de la jornada i amb una afluència de gent que es va accentuar a darrera hora de la tarda.


+ Diverses imatges de la jornada d'ahir dimarts a Vilanova i la Geltrú. La rambla Principal va ser l'eix que va acollir la majoria de parades de llibres i roses. A baix, a l'esquerra, l'alcalde, Sixte Moral, amb la guanyadora del Premi Mercè Llimona, Núria Figueras  Foto: FdG/CARLES CASTRO / R.M.


El presentador de televisió Andreu Buenafuente va ser el més venut ahir a Vilanova, segons dades de la llibreria Llorens, en l'apartat de llibres en català. La vilanovina Mercè Foradada, en segona posició, reivindica el seu espai com a novel·lista. L'èxit li ha vingut «per sorpresa», afirma, però no en va En el prestatge va arribar a Sant Jordi ja amb una segona edició i amb un guardó, el Premi Donna 2001. L'escriptora vilanovina ha donat forma de novel·la a la història semiautobiogràfica d'una dona que ja ha fet els cinquanta, Gràcia Font, i que s'enfronta amb valentia a l'etapa de la maduresa. Societat limitada, de Ferran Torrent, ocupa el tercer lloc del rànquing de llibres en català, mentre que el quart lloc és per a Els jardins de la memòria, de Michel Quint. Es ven més en castellà Seguint la tendència habitual, els llibreters confirmen que es continua venent més en castellà la diada de Sant Jordi. En aquest punt influeixen molts factors. Entre ells, les traduccions dels grans best sellers estrangers, o la publicació de llibres també molt venuts d'assaig o de cuina, per exemple, que no apareixen a les llistes de vendes. El llibre més venut en castellà va ser La citación, de John Grisham. El segueixen Soldados de Salamina, de Javier Cercas, Los aires difíciles, d'Almudena Grandes, i Dos mujeres en Praga, de Juan José Millás. També han assolit un èxit important títols com M'agrada el futbol, el llibre de Sant Jordi de Johan Cruyff, així com l'assaig Mercado y globalización, de Sampedro, que es va exhaurir, segons assenyala Rosanna Lluch, de la llibreria Llorens de Vilanova i la Geltrú. Quant als gèneres, la novel·la continua sent l'estrella en vendes, i mantenen un pes important els fenòmens mediàtics. Pel que fa al volum de v endes, s'ha mantingut en nivells similars als darrers anys.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Molta activitat a Vilanova.

> El conte d'un 23 d'abril vilanoví

> Buenafuente i els autors premiats dominen en una diada amb més vendes que mai

> La manifestació de Sant Jordi es converteix en una crida a l'oficialitat única del català

> Els cansats compren llibres i roses

> Núria Figueras guanya el Premi Mercè Llimona

> La celebració segueix la tònica habitual tant als escenaris tradicionals com als nous

> L'èxit comercial a Tarragona va ser per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Sis encaputxats aboquen fems a la parada del PP i arriben a empastifar la presidenta

> Una diada diferent... i eròtica

> Un miler d'escolars festegen Sant Jordi

> Buenafuente també arrasa a la plaça de la Vila de Santa Coloma

> Els autors de la comarca es venen

> Ambient a Calella

> Notícia d'escriptors del Maresme

> L'èxit comercial va ser ahir per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Els cansats compren llibres i roses

> Foradada, una de les més venudes

> Flix celebra Sant Jordi donant protagonisme als actes del 20è aniversari de l'emissora local

> Sant Jordi dóna el tret de sortida de l'Any Juan Arbó a Amposta i a Sant Carles de la Ràpita

> Els llibreters ebrencs superen les vendes aconseguides el darrer Sant Jordi

> Sant Jordi a l'IES Jaume I.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.