| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dimecres, 24 d'abril de 2002
>

A Valls, el Sant Jordi més reivindicatiu

Entitats locals van convocar un acte de protesta perquè no els havien deixat tenir parada al Pati

M.J.A. . Valls
La jornada de Sant Jordi a Valls ha tingut enguany novetats significatives. Per una banda, quatre autors vallencs Aritzeta, Figuerola, Guasch i Insa van signar exemplars dels seus darrers llibres al Pati. Aquesta iniciativa de l'editorial Cossetània i la llibreria Tram es va fer per primera vegada a la capital de l'Alt Camp i va contribuir a intensificar l'ambient de Sant Jordi que es va respirar durant tota la jornada al centre de la ciutat. Per altra banda, diverses agrupacions vallenques Joves Rodamons, agrupament escolta el Cau i el Casal Popular La Turba van organitzar un acte de protesta ahir a la tarda per la negativa de l'Ajuntament a deixar-los instal·lar com altres anys els estands al Pati.

Els membres de l'agrupament Joves Rodamons de la parròquia del Lledó , de l'agrupament escolta i guia Verge de la Candela i del Casal Popular La Turba es van instal·lar ahir al vespre al mig del Pati com a mesura de protesta per la negativa de l'Ajuntament a oferir-los un espai on tenir parada. Representants de les tres agrupacions van justificar l'acció reivindicativa qualificant d'«injustícia» el fet que no els deixessin muntar els estands al mateix lloc que els altres anys, junt amb els llibreters i els venedors de roses. Davant les mirades de sorpresa i complicitat dels ciutadans que passejaven pel Pati, els representants de les agrupacions van instal·lar les seves parades al bell mig de la plaça. L'acte reivindicatiu va coincidir amb la signatura de llibres de quatre autors locals a l'estand de la llibreria Tram. Margarida Aritzeta, Lluís Figuerola i Gabriel Guasch, i Josep Insa van signar exemplars de les seves darreres obres, publicades per l'editorial vallenca Cossetània. Al matí, el mateix estand va rebre la poetessa de Bràfim Dolors Virgili i l'esoterista Carles Esteller, també per signar-hi els seus darrers llibres. La varietat de títols i la presència discreta d'autors locals han estat els principals trets que han destacat els llibreters vallencs d'aquesta jornada. El Pati de Valls i el carrer de la Cort van ser els llocs amb més animació de visitants, compradors i curiosos durant tota la jornada. Per altra banda, l'IES Narcís Oller i l'IES Jaume Huguet van celebrar ahir els actes de lliurament dels premis literaris. A l'acte d'aquest últim centre hi va assistir el delegat d'Ensenyament, Xavier Bages, i l'alcalde de Valls, Francesc Moreno. Sant Jordi a la Conca A la Conca de Barberà, l ocalitats com ara Montblanc, l'Espluga de Francolí o Santa Coloma van celebrar la diada de Sant Jordi instal·lant parades de venda de llibres i roses a carrers i places. L'Ajuntament de Montblanc, per la seva banda, va repartir punts de llibre per promocionar les activitats i els serveis de la biblioteca municipal. A més, la diada coincideix a la Vila Ducal amb les celebracions de la Setmana Medieval. Precisament ahir, un dels actes més assenyalats de la jornada va ser el lliurament de la rosa a la princesa per part de Sant Jordi.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Sant Jordi a l'IES Jaume I.

> Buenafuente i els autors premiats dominen en una diada amb més vendes que mai

> La manifestació de Sant Jordi es converteix en una crida a l'oficialitat única del català

> Els cansats compren llibres i roses

> Els llibreters ebrencs superen les vendes aconseguides el darrer Sant Jordi

> Sant Jordi dóna el tret de sortida de l'Any Juan Arbó a Amposta i a Sant Carles de la Ràpita

> Flix celebra Sant Jordi donant protagonisme als actes del 20è aniversari de l'emissora local

> La novel·la de Mercè Foradada, una de les més venudes d'aquest Sant Jordi

> La celebració segueix la tònica habitual tant als escenaris tradicionals com als nous

> Molta activitat a Vilanova.

> El conte d'un 23 d'abril vilanoví

> L'èxit comercial a Tarragona va ser per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Sis encaputxats aboquen fems a la parada del PP i arriben a empastifar la presidenta

> Una diada diferent... i eròtica

> Un miler d'escolars festegen Sant Jordi

> Buenafuente també arrasa a la plaça de la Vila de Santa Coloma

> Els autors de la comarca es venen

> Ambient a Calella

> Notícia d'escriptors del Maresme

> Els cansats compren llibres i roses

> L'èxit comercial va ser ahir per a Xirinacs, Tiñena, Aritzeta, Buenafuente i Graset

> Onze hores llegint Gaudí

> La diada desborda el Mercadal

> La Jove fa el quatre de vuit en una diada de durada rècord a Tarragona

> Les activitats culturals marquen la pauta al Baix Penedès i el Tarragonès

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.