Opinió

 

<57/169>

Vicent Partal

30.08.2012

La responsabilitat dels polítics independentistes

Som en una cruïlla definitiva. L’autonomia s’ha acabat, és un model de relació amb l’estat que s’ha demostrat inservible i Espanya, a més, ha posat en marxa una involució destinada a imposar el seu model de nació. Ara no podem perdre més temps i la responsabilitat dels polítics independentistes s'ha de posar damunt la taula.

La idea de la independència s’ha obert camí en la nostra societat d’una manera espectacular com a condició prèvia per a eixir del pou on som. S’ha obert camí i és multitudinària, però cal realitzar-la, aconseguir-la, fer-la real. I això només es pot fer des del Parlament. 

Els ciutadans normals i corrents ni farem llistes ni bastirem coalicions, ni ens embolicarem en la redacció de programes. Nosaltres votarem entre les paperetes que ens posen al davant i si cal secundarem de mil i una manera aquells qui hauran de canviar la relació de Catalunya amb Espanya i Europa.  

Per a poder-ho fer, amb tot, són ells, els polítics independentistes de tots els partits i faccions, els qui tenen l’obligació històrica d’oferir-nos alternatives concretes, clares, il·lusionadores i guanyadores. Aquesta és la seva tasca, però crec que això, avui d’una manera molt especial, els ho podem exigir i els ho hem d'exigir. Perquè les eleccions que s’acosten, això ho sabem tots, són la gran oportunitat.

Mail Obert