Opinió

 

1/73>

Marc Candela

08.02.2015

Marc Candela: 'Situem l'escola pública i el català com a eixos de l'ensenyament'

El document presentat per Escola Valenciana posa les bases per a un model d’escola que és el que volem totes les entitats que érem ahir a l’acte. A partir d’ara, cal treballar cadascun dels eixos i anar-los desenvolupant. 


D’aquests eixos, STEPV destaquem, d’una banda, revertir les polítiques de retallades; i no parlem només de condicions laborals del professorat sinó també dels ajuts a l’alumnat i del pressupost. Això permetrà situar l’escola pública en l’eix principal sobre el qual gire l’ensenyament, després d’uns anys en què el govern valencià s’ha dedicat a fomentar l’escola concertada. L’altra qüestió amb què coincidim plenament és la de la llengua: cal situar el català com a eix de qualsevol model lingüístic.


Escola Valenciana ja ha dit, durant l’acte, que presenten aquest document a tots els partits de l’oposició, que hi eren presents, però que no es prendria ni la molèstia de fer-lo arribar al govern actual, perquè ja sabem per on va. Ara cal obrir una roda de reunions no només amb els partits sinó també amb les entitats de la comunitat educativa, perquè hi anem treballant de cara al canvi que vindrà. Un canvi que esperem que no siga només de govern sinó de cicle polític, perquè no ens agraden les maneres com es fan les coses ara. Volem que, a partir d’ara, les qüestions educatives es plantegen des de la base, des de la comunitat educativa, amb la gent que hi és cada dia, que sap quins problemes hi ha i com solucionar-los. I d’aquesta manera, elaborar un model d’escola fruit dels acords entre qui governe i la comunitat educativa. Ens agradaria que eixe model no anara canviant a mesura que canviara el govern sinó fer un pacte per l’educació.  


Marc Candela, portaveu d'STEPV
(Opinió recollida per telèfon)

Editorial