Opinió

 

1/73>

Josep Maria Terricabras

20.03.2013

'Els espanyols són irredimibles'

La sentència contra el català a les diputacions és un nou despropòsit d'Espanya. Els tribunals no fan res més sinó continuar dient allò que ja va dir el Constitucional quan va passar el ribot a l'estatut. Aquest degoteig de sentències ja es veia a venir. Potser resulta que les diputacions haurien dir que el català és la llengua preferible, perquè la paraula 'preferent' no la poden sofrir, llevat que sigui espanyola. La preferència espanyola, sempre, per sobre qualsevol altra preferència humana o divina.

Ara, tot això ja es veia a venir. I això només s'arregla quan els catalans puguem decidir què en volem fer, de la nostra llengua. I això només passarà quan siguem independents. Tan senzill com això. Per tant, amb franquesa, lamento aquesta notícia, lamento aquesta mena de sentències, però cada dia en faig menys cas. Em sembla que els espanyols són irredimibles.


És a dir, que facin què vulguin, però que els altres, a casa seva, prefereixin la seva llengua pròpia, els irrita. Pobra gent. Més pena passen ells, perquè això és molt trist. M'arriben a fer pena.


Josep Maria Terricabras
(Comentari recollit via telefònica per la redacció de VilaWeb)

Editorial