Opinió

 

1/73>

Joan Ribó

20.02.2013

Joan Ribó: 'El que ha passat a Mallorca és un joc de xiquets comparat amb el que s'ha fet ací en València'

Rita Barberá i Francisco Camps van estar directament implicats en tot el procés de contractació i organització del València Summit. Açò és molt clar i, a més, hi ha un mail en què es parla d'un dinar de Rita i Camps a la Zarzuela. Tot plegat lliga molt amb la manera d'actuar de Rita Barberá.

Què ha passat ara? Que, com que hi ha problemes, ella ha intentat escudar-se darrere una fundació teòricament privada, el València Turisme Convention Bureau. Però a la pràctica aquesta fundació de privada no en té res. Té un president nomenat per Rita Barberá i el 80% dels recursos provenen de l'ajuntament. És a dir, a la pràctica és una fundació pública que, a més, actua com una regidoria de turisme, encoberta, semiclandestina, opaca.

Per tant, parlem d'una qüestió vinculada claríssimament a l'Ajuntament de València, amb responsabilitat directa de la batllessa i del qui era aleshores president de la Generalitat. Ara proven d'amagar-se, però ja no tenen eixides. No els queden llocs on ocultar-se.

La senyora Barberá hauria d'explicar d'una volta què va passar exactament i qui exercia cada responsabilitat, tinguen la importància que tinguen les persones que puga haver-hi implicades o aquelles amb qui va negociar. Això per una banda. En segon lloc, hauria de tornar tots els recursos de l'Ajuntament de València que es van usar fraudulentament. I ens agradaria que ho fes ella i que no fos un jutge qui li ho demanés.

En aquesta fundació hi ha moltes coses amagades. Per això també hem demanat que es faça una auditoria forense seriosa i que, si s'hi troba res irregular, que s'hi trobarà, es porte al jutge directament. A més, pensem que hi ha una cosa clara sobre el cas Urdangarin: això que ha passat a Mallorca és un joc de xiquets comparat amb el que s'ha fet ací a València.


 


Joan Ribó, regidor de l'Ajuntament de València per Compromís


(Comentari recollit via telefònica per la redacció de VilaWeb.)

Editorial