Opinió

 

1/73>

Martí Estruch Axmacher

16.01.2013

Martí Estruch: 'Un desafiament per a Guardiola, una oportunitat per al Bayern'

Que Guardiola sigui l'entrenador del Bayern és una gran notícia per al Bayern i per a tots els qui en som afeccionats. És un dels equips grans d'Europa, que, sense saber gaire de quina manera, sempre acaba plantant-se a més d'una final, però que ja fa uns quants anys que arrossega un estil de joc més aviat decebedor per a la majoria dels seguidors. Darrerament, ens alegràvem de les victòries, però no és un equip brillant ni que enamori. I allò que caracteritza i que ens agrada del Barça de Guardiola és que no solament guanya, sinó que guanya amb un estil de joc encantador i projectant un seguit de valors des del terreny de joc.


Per tant, que Guardiola s'atreveixi a fer això mateix amb un equip format per jugadors alemanys, acostumats a una disciplina i a una tradició molt diferents de les del Barça, és tot un desafiament. És a dir, un desafiament per a Guardiola, una oportunitat per al Bayern. En el fons, es tracta de connectar el Bayern d'avui amb el de la dècada dels setanta, principi dels vuitanta, amb el trio històric de Beckenbauer, Müller i Maier primer, i amb el que comandava Rummenigge, després.

Francament, crec a que Guardiola no li serà fàcil, però la confiança en ell és infinita i porta una aurèola que el fa arribar a Munic amb tot el crèdit i amb tots els honors possibles. Li costarà, perquè el caràcter del club és dur, poc modelable, i el dels jugadors també. Serà difícil de transformar-los. Però crec que se'n sortirà.

A mi m’ha costat de decidir-me, cada vegada que han hagut de jugar l'un contra l'altre. Sovint he anat als partits amb el cor dividit i de mica en mica se me n'anava cap al Bayern. I un Bayern entrenat per Guardiola jugant contra el Barça serà apassionant; intueixo que a partir d'ara la tendència a posar-me al costat del Bayern serà més marcada. Sigui com sigui, espero que es trobin a les finals, que guanyi el millor i que s'hi vegi futbol de veritat.


 


Martí Estruch
(Comentari recollit telefònicament per la redacció de VilaWeb)

Editorial