Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

<2/19>

Vicent Partal

05.04.2015

En ruta

De forma una mica sorprenent CDC i ERC han signat aquesta setmana un acord amb les grans organitzacions populars del sobiranisme, que dibuixa el full de ruta posterior a les eleccions de setembre.


El pacte és molt important. Les dues organitzacions posen així en comú la manera que consideren idònia per portar el país a la independència i reafirmen que és aquest el propòsit de l'avanç electoral. Per a aquells que, malgrat tot, encara dubtaven de CDC i d'Artur Mas els dubtes s'han esfumat perquè més claredat és impossible. El seu soci de coalició, Unió Democràtica, no ha signat el document perquè està en un procés intern de debat sobre la independència però a més ara cal treballar perquè la CUP, els socialistes independentistes i en general tots els altres partits sobiranistes s'incorporen al mateix.


Però més enllà d’aquesta feina que queda per fer i del contingut mateix de l'acord, la signatura en si és un fet rellevant, molt rellevant. Després del 9-N els partits catalans s'havien embolicat en una espiral de desconfiances i ressentiments de la qual sembla que comencem a eixir. El desconcert entre la ciutadania és considerable i no podem perdre més temps en batalletes quan l'objectiu és el que és. Per això la signatura i la presentació de l'acord ha estat tan ben rebuda. Dibuixa un període màxim de 18 mesos per rematar el procés d'independència i clarifica els passos que es donaran. En definitiva proposa solucions polítiques concretes i tangibles al conflicte amb l'estat espanyol.


I aquest és el factor decisiu, això és el que compta. Podem discutir, i discutirem, aquest i aquell punt concret. Però ningú pot dubtar ja que hem tornat a la ruta que no hauríem d’haver abandonat mai.


Editorial